Hjemmelavet gnocchi carbonara med kylling

Det er ikke så lang tid siden at jeg prøvede at lave min første hjemmelavede portion gnocchi, men siden da, er jeg blevet helt vild med dem! Jeg synes bare ikke at det er så nemt at finde lækre retter med gnocchi, indtil jeg stødte på denne ret; Hjemmelavet gnocchi carbonara med kylling! Jeg er vild med gnocchi og jeg er vild med carbonara - så hvorfor ikke prøve den kombination?! Jeg har naturligvis brugt min egen carbonarasauce, da den sidder lige i skabet, og det er der ingen grund til at lave om på nu. Jeg har lavet carbonara rigtig mange gange, og afprøvet mange opskrifter, så den er tilpasset lige som jeg ønsker. Jeg bør nok advare om at det er en tung ret, så en skål salat til, vil nok passe meget godt ind.   Antal: 4 pers. Tid: 3½ time Ingredienser 4 kyllingefileter   Gnocchi 1000 g kartofler 500 g hvedemel 2 æg + 1 æggeblomme 3 spsk. smeltet smør 1 tsk. salt Vand til kogning   Carbonarasauce 1 fed hvidløg 1 løg 250 g bacon 4 æg 2,5 ml piskefløde 125 g revet Pecorino ost Bredbladet persille, hakket Smør til stegning Salt Friskkværnet peber   Fremgangsmåde Gnocchi Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog møre i letsaltet vand. Nå kartoflerne er møre, hældes vandet fra og kartofler køles ned. Mas kartofler og bland derefter smør, de hele æg samt æggeblomme i. Rør halvdelen af melet i. Hæld dejen ud på bordet og ælt nu det resterende mel i. Gem lidt til bordet, da dejen er klistret. Når du har samlet en fast dejkugle, deles dejen i flere mindre stykker, som trilles til ruller ca. lige så tykke som en tommelfinger. Skær rullerne ud i ca. 2 cm tykkelse med en skarp kniv. Tril hvert stykke enkeltvis i hånden til små kugler og træk derefter kuglerne over en gaffel. (Det gør at saften bedre kan trænge ind og overfladen på gnocchierne bliver større.) Læg de færdige gnocchi på en melet overflade. Kog en gryde med saltet vand. Sænk enkeltvis gnocchierne i vandet. (Lav ikke for mange ad gangen, da de så vil klistre sammen i gryden) Når gnocchierne stiger op til overfladen, er de færdige. Tag dem op med en hulske og læg dem i et smurt fad som holdes varmt indtil servering. Skær kylling i tern og kog i letsaltet vand i ca. 2-3 min. Hæld vandet fra kyllingen, så snart det er færdigkogt.   Carbonarasauce Steg bacon på en pande. Når det er ved at være let sprødt, tilsættes lidt smør, hakket hvidløg og hakket løg. Steg indtil løget har en klar farve. Kom fløde på panden og lad det bruse op. Tag derefter panden af varmen og tilsæt æg og revet ost (gem lidt ost til at drysse over til sidst) Rør det godt sammen. Tilsæt hakket persille. Smag til med salt og friskrevet peber. Kom gnocchierne og den kogte kylling ned i carbonarasaucen så det bliver varmet op. Giv evt. det hele 2-3 minutter ved middel varme. Ved anretningen drysses lidt friskrevet parmesan udover.  

TIP!

Har du ikke tid til at lave dine egne gnocchi, kan de købes i de fleste supermarkeder.