Koldskål – opskrift på nem, hjemmelavet koldskål

Hvad er bedre på en varm sommerdag end koldskål? Okay, indrømmet.. det er måske ikke helt sommer endnu, men forårs brisen og den skarpe sol giver mig alligevel lidt sommer "vibes". Fuglene kvidre, solen står højt og humøret er godt. For mig, er tung mad ikke så ofte sagen, på en høj solskinsdag. Jeg er mere til de lette (og nemme) retter; Enten skal der tændes op i grillen, bikses en skøn salat sammen eller spises den bedste, og naturligvis hjemmelavede, koldskål. Jeg har prøvet mig frem med mange variationer af koldskål, og skal nok også komme med et par stykker herinde, men den (for mig) klassiske opskrift med tykmælk og æg slår dem alle. Jeg er helt vild med den cremede og alligevel luftige konsistens, samt syren fra citronen og sødmen fra vaniljen. Vi spiser oftest kammerjunker eller friske bær til koldskål herhjemme. Min favorit blanding er koldskål med kammerjunker, jordbær og blåbær. Sødt, cremet, syrligt og frisk - på én og samme tid! Mums! Jeg laver mine egne kammerjunker. Hvis du selv vil prøve, kan du se min opskrift lige her. Det er nemt og de er færdige på under 30 min.   Antal: 4-6 pers. Tid: 15 min. Ingredienser
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk. Sukker (+1 til vaniljestangen)
  • 1 vaniljestang af god kvalitet (eller 2 spsk. Vaniljesukker)
  • 1 l. tykmælk
  • 1 l. kærnemælk
  • Citronsaft (efter smag. ca. 1 tsk - 1 spsk.)
Fremgangsmåde
  1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med 1 spsk. Sukker, så kornene ikke klumper mere. Pisk i æggemassen.
  3. Pisk tykmælken i, lidt ad gangen og sørg for at den bliver godt blandet med æggemassen.
  4. Vend herefter kærnemælken i og smag til med citronsaften.

TIP!

Har du mere koldskål tilbage, kan du med fordel komme de tomme vaniljestænger ned i koldskålen, inden den stilles på køl.