Dumplings med svinekød (jiaozi) - Opskrift på kinesiske dumplings

Surprise .. Endnu en asiatisk opskrift fra mig!   Jeg kan efterhånden nok ikke løbe fra det - jeg er helt vild med asien og de mange rejser dertil, bærer min blog og mine opskrifter også præg af. Det er ikke mange dage siden at jeg delte en opskrift på stegte dumplings med svinekød (gyoza), men nu får i den altså også lige med dampede dumplings.   Jeg skal selv lige øve mig lidt på at folde de her dumplings, så de bliver rigtig lækre at se på (tro mig, smagen sidder lige i skabet!) - Når jeg selv har terpet foldeteknikker i dagevis og er blevet 100-meter mester i at folde dumplings, ligger jeg en video op. Indtil da kan jeg anbefale at bruge youtube, der findes mange gode - blot søg efter "how to fold a jiaozi".   Man kan variere fyldet som man ønsker. Jeg har blot valgt (for denne gang) at lave de helt klassiske med svinekød. Prøv evt. at tilføje rejer, svampe eller andre krydderier.     Antal: 25 stk. Tid: 30 min.   Dej 250 g. hvedemel 1,5 dl. Vand Lidt salt   Fyld 300 G. hakket svinekød 50 g. revet hvidkål 3 fed hvidløg, finthakket 2 stængler forårsløg, finthakket ½ spsk. ingefær, revet 1 spsk. fiskesovs 2 spsk. sesamolie 1 spsk. soya   Dip 3 spsk. soya 2 spsk. riseddike 1 spsk. sukker Evt. chiliflager   Dej Kom mel og salt i en skål. Tilsæt vand og bland det godt sammen så dejen bliver fast. Tilføj evt. mere vand/mel hvis den er for tør/våd. Lad dejen hvile ved stuetemperatur mens fyldet laves. Fyld Bland alle ingredienser godt sammen. Jeg plejer at bruge hænderne for at få farsen så fast som muligt. Lad nu farsen trække imens du fortsætte med dejen. Dip Rør ingredienserne godt sammen indtil sukkeret er opløst.   Rul dejen ud til en lang pølse og skær den i små stykker på ca. 2-3 cm, som formes til kugler. Rul dem ud til cirkler på ca. 10 cm i diameter og med en tykkelse på ca. 1 mm. De skal være så tynde som muligt men må ikke gå i stykker. Fordel en stor tsk. fyld midt på i dejcirklen. Fold kanterne op over dejen, sno den en omgang og luk den godt sammen. Beklæd en dampindsats eller bambusdamper med bagepapir og prik huller i, så dampen kan komme op. Bring vand til kogning i en gryde og sæt dampindsatsen over. Kom dumpling i og damp dem i ca. 6 min. (dumplings må ikke røre hinanden) Serveres straks efter med dippen.