Panang – Thailandsk rød karry med kylling (panang-gai)

Endelig! Endelig fik jeg kastet mig ud i den thailandske ret - Panang. Vi holdte fødselsdag for min mand i lørdags og en af hans yndlingsretter er Panang. Han har længe efterspurgt retten, så nu var det på tide.. Efter nøje tilsmagning og en mand der kiggede mig over skulderen, fordi han var så spændt (jep, det var som at se ham juleaften) så ramte vi endelig lige præcis den smag, som han ønskede, at den skulle have. Som han kender Panang.     Antal: 4 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser 500 g. kyllingefilet 3 spsk. rød karrypasta 7-8 kaffir limeblade 1 rød peberfrugt 50 g. bønnespirer 1 rød chili 2 spsk. friskrevet ingefær 3 spsk. fiskesauce 3 spsk. sesamolie 2 spsk. palmesukker (kan erstattes af kokossukker) 2 ds. Kokosmælk   Til servering Jasminris Peanuts eller cashewnødder Frisk koriander (kan undlades) Bananchips (kan undlades) Kokosmel (kan undlades)   Fremgangsmåde Skær kyllingen i mundrette bidder. Hak limebladene i strimler. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak herefter chilien fint. Skær rød peberfrugt i tynde strimler. Varm sesamolien op i en wok (eller stor stegepande). Tilsæt rød karrypasta og steg det af i ca. 1 min. under omrøring. Tilsæt killyngestykkerne og brun dem af. Tilsæt kokosmælk, limeblade, chili, palmesukker, friskrevet ingefær og fiskesauce. Lad retten simre i ca. 15-20 min. Skyl risene og kog efter posens anvisning. Når der er omkring 3-4 min. indtil panang´en er færdig, tilsættes bønnespirer og rød peberfrugt. Server panang med ris og nødder. (Evt. frisk koriander, bananchips og kokosmel)  

Tip!

Server evt. disse fladbrød til.