Sød chili sauce - opskrift på hjemmelavet sød chili sauce

Hurtig og nem opskrift på hjemmelavet sød chili sauce, som typisk bliver brugt i det asiatiske køkken. Jeg bruger 3 milde chilier i denne opskrift og pga. det høje sukkerindhold synes jeg personligt ikke at den bliver stærk men smag evt. selv til.   Server evt. til disse lækre forårsruller.     Antal: 1 portion Tid: 15 min.   Ingredienser 3 røde chilier, styrke efter smag 2 fed hvidløg 100 g. sukker 2 dl. Vand 0,5 dl. Risvinseddike 1 tsk. Salt 1 spsk. maizena (rørt ud i 2 spsk. vand)   Fremgangsmåde Flæk chilien og skrab kernerne ud. (ønsker du saucen stærkere, kan du smage til med kernerne, når den er færdig.) Hak chili og hvidløg fint. Kom chili, hvidløg, sukker, vand, risvinseddike og salt i en gryde. Lad det simre i ca. 5 min. under omrøring, indtil al sukkeret er opløst. Rør først maizenaen ud i 2 spsk. vand og tilsæt det herefter til saucen. Lad det koge i 1-2 min. indtil saucen har den ønskede konsistens. Hæld saucen på et skoldet glas og opbevar på køl.