Kartoffel-porre suppe

  Kartoffel-porre suppe er en dansk klassiker, når vi taler efterårs- og vintersupper. En skøn og cremet suppe bestående af kartofler og porrer - kogt på hønsefond og toppet med sprød bacon. I min variation har jeg også valgt at toppe med forårsløg og brøndkarse men du kan egentlig bruge lige hvad du lyster.   Er du til krydrede supper, kan du sagtens dryppe lidt chiliolie over, inden anretning. Se evt. også min opskrift på den thailandske Tom Kha Gai suppe her.   Antal: 4 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser 1 kg. Kartofler 3 Porrer 2 fed hvidløg 10 g. smør 1 l. hønsefond 2 dl. Piskefløde Salt Friskkværnet peber   Topping Bacon i tern Forårsløg (kan undlades) Brøndkarse (kan undlades)   Fremgangsmåde Steg bacon i en stor gryde. Når baconen er færdigt, tages det op fra gryden (lad baconfedtet blive i gryden) og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Skræl kartoflerne, rens porrerne og pil hvidløgene. Hak det i grove stykker. Kom smør ned i gryden med baconfedt og sauter grøntsagerne i 1-2 min. Det skal ikke brunes. Tilsæt hønsefond og lad det koge i ca. 20 min. indtil kartoflerne er møre. Kom det op i en blender (eller brug en stavblender) sammen med piskefløden og blend det, indtil det har fået en jævn og cremet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber. Ved anretning server med stegt bacon og evt. forårsløg og brøndkarse, skåret i skiver.