Foccacia med rosmarin og tomat

Forrige weekend skulle manden og jeg til familiefest - vi skulle alle hver især have noget med og jeg havde meldt mig på pastasalat, salat med bagt hokkaido og brød. Helt ærligt - hvad er nemmere end et foccacia?! At lave foccacia brød er super nemt, kræver ikke mange ingredienser og kan tilsmages med lige de krydderier eller grøntsager, som man ønsker. Denne version er med tomat, flagesalt og rosmarin men prøv evt. også med hvidløg, pesto eller paprika.   Antal: 8 pers. Tid: 2 timer   Ingredienser 25 g. gær 3 dl. Lunken vand 1 spsk. honning 2 tsk. Salt 2 spsk. olivenolie 250 g. tipo 00 (eller anden durummel) 250 g. hvedemel   Topping Cherrytomater, halveret Ca. 1 dl Olivenolie 4-5 kviste rosmarin, grofthakket Flagesalt   Fremgangsmåde Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og olivenolie. Rør det godt sammen. Tilsæt begge melsorter, lidt ad gangen, indtil dejen er blevet jævn og smidig. (Bruger du en røremaskine så start ved middelhastighed indtil dejen er jævn og slipper kanterne og skru derefter op til højeste hastighed og bank den igennem i 3-4 min.) Kom dejen i en skål som er smurt med lidt olivenolie og lad den hæve tildækket i 1,5 time. Når dejen er hævet, varmes ovnen op til 175 C. varmluft. Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen herpå. Lav nogle fordybninger med fingrene og tryk de halverede tomater godt ned i nogle af fordybningerne i dejen tilfældige steder og dryp herefter godt med olivenolie ud over. Drys til slut med flagesalt. Bages i ca. 20 min. indtil brødet er gyldent.