Pasta i cremet svampesauce med æggeblomme
I anledning af international pastadag, har jeg valgt at smide en af mine yndlings pasta opskrifter ind.
Okay, helt ærligt - jeg er faktisk vild med næsten alle cremede pastaretter - Lidt for vild med det. Der skal løbes et par omgange (og det får jeg ikke lige gjort.)
Nå men..
En mega, lækker pasta ret bestående af pasta, vendt i en cremet svampesauce og toppet med en æggeblomme og rosmarin. Whats not to like!
Skovbunden har nærmest været dækket med store, lækre svampe i år, så det har jo været oplagt at bruge en masse svampe i mine opskrifter. (ikke at jeg har den store forstand på vilde svampe men jeg er ved at lære det.)
Du kan bruge de svampe du ønsker i den her opskrift. Især champignon og kantareller er yderst lækre men brug dem du foretrækker. :-)
Antal: 4 pers. Tid: 15 min.
Ingredienser
- 500 g. pasta penne
- 200 g. svampe efter eget valg (jeg kan især anbefale champignon eller kantareller)
- 2 dl. Fløde
- 1 æg (vær obs på at blommen spises råt, så hvis du foretrækker det, så køb dem pasteuriserede)
- 50 g. fintrevet parmesan
- 5-6 kviste frisk rosmarin
- Salt
- Friskværnet peber
- Olie til stegning
- Kog pastaen efter posens anvisning
- Rens svampene og skær dem i mundrette både eller skiver.
- Varm en pande godt op med lidt olie og svits herefter svampene i 2-3 min. indtil de er blevet sprøde.
- Hak rosmarin fint og tilsæt til svampene (gem lidt til anretningen)
- Tilsæt fløde og kog ind i ca. 1-2 min. Tag panden af varmen
- Del ægget op i blomme og æggehvide. Stil blommen til side.
- Kom æggehviden og det revne parmesan sammen med svampestuvningen og rør det rundt, indtil det bliver en jævn sauce. Smag til med salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen og vend så pastaen i saucen.
- Anret pastaretten med en rå æggeblomme i midten og et drys finthakket rosmarin.