Pasta i cremet svampesauce med æggeblomme

  I anledning af international pastadag, har jeg valgt at smide en af mine yndlings pasta opskrifter ind. Okay, helt ærligt - jeg er faktisk vild med næsten alle cremede pastaretter - Lidt for vild med det. Der skal løbes et par omgange (og det får jeg ikke lige gjort.)   Nå men..   En mega, lækker pasta ret bestående af pasta, vendt i en cremet svampesauce og toppet med en æggeblomme og rosmarin. Whats not to like! Skovbunden har nærmest været dækket med store, lækre svampe i år, så det har jo været oplagt at bruge en masse svampe i mine opskrifter. (ikke at jeg har den store forstand på vilde svampe men jeg er ved at lære det.)   Du kan bruge de svampe du ønsker i den her opskrift. Især champignon og kantareller er yderst lækre men brug dem du foretrækker. :-)   Antal:  4 pers. Tid: 15 min.     Ingredienser
  • 500 g. pasta penne
  • 200 g. svampe efter eget valg (jeg kan især anbefale champignon eller kantareller)
  • 2 dl. Fløde
  • 1 æg (vær obs på at blommen spises råt, så hvis du foretrækker det, så køb dem pasteuriserede)
  • 50 g. fintrevet parmesan
  • 5-6 kviste frisk rosmarin
  • Salt
  • Friskværnet peber
  • Olie til stegning
    Fremgangsmåde
  1. Kog pastaen efter posens anvisning
  2. Rens svampene og skær dem i mundrette både eller skiver.
  3. Varm en pande godt op med lidt olie og svits herefter svampene i 2-3 min. indtil de er blevet sprøde.
  4. Hak rosmarin fint og tilsæt til svampene (gem lidt til anretningen)
  5. Tilsæt fløde og kog ind i ca. 1-2 min. Tag panden af varmen
  6. Del ægget op i blomme og æggehvide. Stil blommen til side.
  7. Kom æggehviden og det revne parmesan sammen med svampestuvningen og rør det rundt, indtil det bliver en jævn sauce. Smag til med salt og peber.
  8. Hæld vandet fra pastaen og vend så pastaen i saucen.
  9. Anret pastaretten med en rå æggeblomme i midten og et drys finthakket rosmarin.
   

Tip!

Skal du forkæle dig selv lidt ekstra her til aften, så vil det bestemt ikke skade at rive lidt frisk trøffel ud over. Er du vild med nem og lækker mad, som ingen tid tager at lave? Så se min kategori med mad under 30 min. her.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk