Gulerodssuppe - nem opskrift på gulerodssuppe med ingefær

Efterår, regn og grå vejr er lig med suppe herhjemme.. Findes der noget bedre end at smide sig på sofaen med en stor dyne, tv´et tændt og en skål varm suppe? Det hitter i hvert fald big time herhjemme i efterår- og vintermånederne. Denne opskrift på gulerodssuppe er både nem, med få ingredienser og smager af efterår.
  Den er cremet, den er frisk, den er sund og den har et lille spark af ingefæren. Influenza "go home".
  Jeg har valgt at skrive veganske alternativer på, da denne gulerodssuppe sagtens kan laves vegansk og smage mindst lige så godt.   Antal: 4 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 800 g. gulerødder
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2x2 cm. Frisk ingefær
  • 1 l. Hønsefond (vegansk: grøntsagsbuillon)
  • 1 dl. Fløde (vegansk: soya cuitine)
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Topping
  • Ristede kikærter
  • ½ dl. Fløde (kan undlades)
  • ½ dl. Creme fraiche (kan undlades)
  • Brøndkarse eller ærtespirer
    Fremgangsmåde
  1. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
  2. skræl gulerødderne og ingefær og skær dem i skiver.
  3. Varm en pande op med lidt olie.
  4. Svits først løg og hvidløg i 1-2 min.
  5. Tilsæt gulerødderne og ingefær og svits yderligere 2 min.
  6. Tilsæt hønsefond/grøntsagsbuillon og lad det simre i 20 min.
  7. Kom det hele op i en blender og blend (stavblender kan også bruges) indtil det har en ensartet masse.
  8. Kom fløden/soya cuitine ved og blend hurtigt indtil det er blandet sammen.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Server med en blanding af fløde og cremefraiche, ristede kikærter og brøndkarse på toppen.
   

Tip!

Når jeg har rester af suppe tilbage, kommer jeg det altid på skoldede glas og på køl. Det ser så lækkert ud.     Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk