Mørbradgryde - Nem opskrift på en dansk klassiker

Mørbradgryde er en skøn, dansk klassiker som især gør sig godt i de kolde efterårs- og vintermåneder. Jeg serverer som regel kartoffelmos til mørbradgryden men kogte ris eller blomkålsris smager også særdeles godt til.   Antal: 4 pers. Tid: 1 time   Ingredienser
  • 1 svinemørbrad
  • 200 g. bacon
  • 150 g. cocktailpølser (kan undlades)
  • 2 løg
  • 150 g. champignon
  • 4 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 tsk. Paprika
  • 4-5 kviste frisk timian
  • Salt
  • Friskkværnet peber
    Fremgangsmåde
  1. Pil og hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i både. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Hak timian fint.
  2. Skær bacon i mindre stykker og steg dem i en gryde eller støbejernsgryde.
  3. Når baconen er ved at være færdigt, tilsættes de hakkede løg og svitses sammen med baconen i 1-2 min. indtil baconen er færdig og løgene blanke. Tag det af gryden.
  4. Skær svinemørbraden i mundrette bider og brun i samme gryde som bacon og løg har været i.
  5. Tilsæt gulerødderne, bacon og løg, paprika, timian, tomater og fløde. Lad det simre i 35-40 min.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber.
     

Tip!

Server med kogte ris, blomkålsris eller kartoffelmos.     Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk