Pizza Bianca med bacon og løg – Opskrift på hvid pizza toppet med bacon

Pizza Bianca lyder så fancy – men egentlig så betyder det bare en ”hvid pizza”.   En hvid pizza består af en hvid bund (siger næsten sig selv ikke?) som bl.a. kan være creme fraiche, frisk mozzarella, flødeost m.m. og derefter toppings. En klassisk Pizza Bianco er med kartofler og rosmarin men den laver jeg alt for ofte, så nu var det på tide at prøve noget nyt.
Det skulle være lækkert, nemt og enkelt.
  Jeg faldt over en pakke bacon i tern i køleskabet og blev ret hurtig enig med mig selv om, at det skulle være dét, denne pizza drejede sig om. En hel pizza – nærmest kun med bacon? Jeg er fan! Du kan sagtens komme kartoffelskiver under denne pizza men det havde jeg ikke lige hjemme – og helt ærligt, så synes jeg ikke at den manglede noget.   Antal: 2 stk. Tid: 2 timer   Ingredienser
  • 1 portion pizzadej, se opskriften her.
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 125 g. bacon i tern
  • 1 Rødløg, i skiver
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2-3 friske timiankviste, finthakket
  Fremgangsmåde
  1. Følg opskriften på pizzadejen.
  2. steg bacon næsten færdigt. (det sidste får tilberedning får baconen i ovnen.)
  3. Fordel først creme fraiche på dejen og derefter smuldrer du mozzarellaen ud over.
  4. Fordel det stegte bacon og skiver af rødløg.
  5. Drys med salt, friskværnet peber og finthakket timian.
  6. Bag i en opvarmet ovn ved 250-300 C. i ca. 7-8 min. indtil pizzaen er sprød.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk