Sennepsmayonnaise – opskrift på nem, hjemmelavet sennepsmayo

Sennepsmayonnaise på under 1 minut.   Denne opskrift på mayonnaise tager under 1 min. at lave og kræver ikke mange ingredienser – her, har jeg lavet en sennepsmayonnaise som bl.a. går super godt til sandwich (specielt flæskestegssandwich), hotdogs og tatar – og meget, meget mere.   I de fleste opskrifter bruges der kun æggeblomme men når jeg skal lave en hurtig og let mayonnaise, bruger jeg altid et helt æg. Æggehviden er nemlig med til at gøre mayonnaisen mere luftig.   Antal: 1 portion  Tid: 2 min.     Ingredienser
  • 1 æg
  • 4 tsk. Dijonsennep
  • 2 dl. Rapsolie
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • Salt
  Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i et højt, stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. dijonsennep
  5. Opbevar i et skoldet glas eller bøtte, på køl.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk