Varm chokolade
Varm chokolade er en skøn vinterdrik bestående af mælk og smeltet chokolade – mange forveksler det nok også med varm kakao, hvor den eneste forskel er at chokoladen er erstattet af kakaopulver.
Gør dig selv den tjeneste at smag varm chokolade, en klat flødeskum og et drys kanel – det kan virkelig noget!
Især her i vintermånederne, er dét der lokker mig mest, at ligge på sofaen med en dyne, stor kop varm chokolade/varm kakao og en god julefilm.
>> Prøv også at komme skumfiduser på toppen af den varme chokolade – du kan se min opskrift på hjemmelavede skumfiduser her.
Antal: 2 pers. Tid: 5 min.
Ingredienser
- 5 dl. Sødmælk
- 75 g. chokolade (55-85%, afhængig af hvor mørk du ønsker den)
- 1 dl. Piskefløde (til flødeskum)
- ½ tsk. Kanel
- Kom mælken i en gryde og varm den langsomt op til ca. 80 grader.
- Hak chokoladen.
- Tag gryden af varmen og bland det hakkede chokolade ned i. Pisk det godt sammen.
- Pisk fløden til let skum.
- Kom den varme chokolade i to kopper, herefter toppes med pisket fløde og et drys kanel.