Hjemmelavede skumfiduser - vanilje

  Skumfiduser (også kendt under navnet ”marshmallows”) er hjemmelavet slik, som består af en super lækker og blød skum. Skumfiduserne er virkelig nemme at lave og kræver ikke alverdens hurlumhej og specielle ingredienser.   Udover at jeg godt kan lide at gå og småspise lidt af skumfiduserne, så bruger jeg dem også i min varme chokolade (se opskrift her) eller i bl.a. cookies, brownies m.m. Jeg vil så meget, også anbefale dig at prøve at lave disse Rocky road med brændte mandler, saltkaramel, skumfiduser og pistacie - de er gudeskønne og jeg klapper i hænderne over dem - så er de tilmed nemme!   Hvis du ønsker at tilføje anden smag (som f.eks. mynte, hindbær m.m.) så kom smagen i sukkermassen, når den skal røres stiv.   Antal: 1 stor portion Tid: 4 timer Ingredienser
  • 600 g. sukker
  • 3 dl. Vand
  • 2 vaniljestænger
  • 20 husblas
  • 50 g. flormelis
  Fremgangsmåde
  1. Læg husblas i blød i en skål med vand i ca. 15 min.
  2. Flæsk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det sammen med ca. 2 spsk. af sukkeret.
  3. Kom vand, vaniljesukker og det resterende sukker i en gryde og kog det op til ca. 120 grader. Vær sikker på at al sukkeret er opløst.
  4. Tag gryden af varmen.
  5. Vrid vandet fra husblassen og rør det i sukkermassen. Lad det køle af i ca. 15 min.
  6. Hæld sukkermassen op i en skål og pisk det stift og sejt. (jeg plejer at bruge en røremaskine men elpisker kan også gå.) Det skal piskes i lang tid – ca. 15 min.
  7. Kom bagepapir på en bageplade. Strø halvdelen af flormelisen ud på bagepapiret i et jævnt lag.
  8. Fordel skumfidusmassen ved hjælp af to skeer. Det er noget klistret stads.
  9. Når skumfidusmassen er fordelt, strøes et tyndt lag flormelis over.
  10. Lad det køle af i min. 3 timer eller til dagen efter.
  11. Klip eller skær skumfidusmassen i passende størrelser, vend dem i lidt flormelis og opbevar dem herefter i en tætlukket beholder.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk