Jødekager – opskrift på nemme julesmåkager
Jødekager er en af mine yndling julesmåkager. Jeg tror det bunder i nostalgien fra barndommen og med en mand der længe har tigget om at få dem, var det på tide at gå i køkkenet og bage disse herligheder.
Jødesmåkager er ret nemme at lave – husk dog at det vigtigste her, er at småkagedejen er kold når småkagerne kommes i den varme ovn for at blive bagt. Det sørger nemlig for at de bliver sprøde.
Antal: ca. 50-60 stk. Tid: 1,5 time
Ingredienser
- 220 g. smør, koldt
- 300 g. mel
- 150 g. sukker
- 1 æg (+1 æggehvide til topping)
- 50 g. mandler, smuttede og hakkede
- 4 spsk. sukker
- 1 spsk. kanel, stødt
- Smuldr smørret i melet, indtil det ligner revet ost.
- Tilføj sukkeret og bland det godt sammen.
- Saml dejen med ægget – det skal kun lige æltes sammen, indtil det er en homogen dej.
- Kom småkagedejen i folie, formet som en pølse og læg dejen på køl i 1 time.
- Opvarm ovnen til 200c.
- Når dejen er blevet kold nok, tages den ud og dejen skæres i tynde skiver. (alternativt kan du rulle dejen ud og bruge en udstikker form men jo mindre der arbejdes med dejen, jo bedre.)
- Fordel småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk æggehviden let og pensl herefter ud på småkagerne.
- Bland stødt kanel og sukker og drys udover og slut med lidt hakkede mandler.
- Bages i ovnen i ca. 5-6 min. eller indtil de er let gyldne.