Jødekager – opskrift på nemme julesmåkager

  Jødekager er en af mine yndling julesmåkager. Jeg tror det bunder i nostalgien fra barndommen og med en mand der længe har tigget om at få dem, var det på tide at gå i køkkenet og bage disse herligheder. Jødesmåkager er ret nemme at lave – husk dog at det vigtigste her, er at småkagedejen er kold når småkagerne kommes i den varme ovn for at blive bagt. Det sørger nemlig for at de bliver sprøde.   Antal: ca. 50-60 stk. Tid: 1,5 time   Ingredienser
  • 220 g. smør, koldt
  • 300 g. mel
  • 150 g. sukker
  • 1 æg (+1 æggehvide til topping)
  • 50 g. mandler, smuttede og hakkede
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. kanel, stødt
  Fremgangsmåde
  1. Smuldr smørret i melet, indtil det ligner revet ost.
  2. Tilføj sukkeret og bland det godt sammen.
  3. Saml dejen med ægget – det skal kun lige æltes sammen, indtil det er en homogen dej.
  4. Kom småkagedejen i folie, formet som en pølse og læg dejen på køl i 1 time.
  5. Opvarm ovnen til 200c.
  6. Når dejen er blevet kold nok, tages den ud og dejen skæres i tynde skiver. (alternativt kan du rulle dejen ud og bruge en udstikker form men jo mindre der arbejdes med dejen, jo bedre.)
  7. Fordel småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Pisk æggehviden let og pensl herefter ud på småkagerne.
  9. Bland stødt kanel og sukker og drys udover og slut med lidt hakkede mandler.
  10. Bages i ovnen i ca. 5-6 min. eller indtil de er let gyldne.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk