Saltkarameller – hjemmelavede flødekarameller med salt

  Nemme, hjemmelavede saltkarameller. Findes der noget bedre? Egentlig så er det bare min grundopskrift på flødekarameller, tilsat lidt salt – så salten kan undlades men jeg har fået en eller anden kærlighed for salt og karamel – så det er det nye, herhjemme. Det vigtigste ved denne opskrift er at huske at holde øje med karamelmassen og røre med jævne mellemrum. Hold øje med temperaturen eller konsistensen og lav eventuelt karamel-testen. (jeg har skrevet mere om den i opskriften) Jeg vil anbefale dig at prøve at lave disse Rocky road med brændte mandler, saltkaramel, skumfiduser og pistacie - saltkaramellen kommer virkelig til sin ret i denne opskrift og så smager det bare så godt sammen!   Antal: 40-50 stk. Tid: 40 min. + afkøling   Ingredienser
  • 3 dl. Fløde
  • 250 g. sukker
  • 1 dl. Lys sirup
  • Flagesalt
  Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog det op ved middel varme. Rør i gryden med jævne mellemrum.
  2. Det tager ca. 30 min. før det bliver som det skal, så husk at hold øje og vær gerne over massen, når først det begynder at tykne og bliver sejt.
  3. Karamelmassen er færdig når den rammer 124c – har du ikke et sukkertermometer, så lav karameltesten ved at komme en lille klump karamel ned i koldt vand. Samler dejen sig og får den rette konsistens, så er karamellen færdig.
  4. Kom et lille nip salt i karamelmassen.
  5. Beklæd et fad ca. 20x20 cm med bagepapir og fordel karamelmassen heri, drys med flagesalt over og lad det køle af, ved stuetemperatur i ca. 2 timer, før de skæres ud og evt. pakkes ind i papir.
   

Tip!

Prøv også at tilsætte andre smage som bl.a. lakris eller chokolade. Tager du karamelmassen af når det rammer 107 grader, så har du en lækker karamelsauce i stedet.     Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk