Flæskestegssandwich med mayonnaise, rødkål og syltede agurker
Opskrift på klassisk flæskestegs sandwich med saftige flæskestegs skiver, sprøde flæskesvær samt hjemmelavet rødkål og agurkesalat - og selvfølgelig hjemmelavet mayonnaise, som tager under 1 min. at blende sammen.
Antal: 4 pers. Tid: 1,5 time
Ingredienser
- Briocheboller (evt. fra United Bakeries)
- Flæskesteg ca. 1,2 – 1,5 kg. (eller ribbensteg, hvis du er mere til det)
- 10 laurbærblade
- Groft salt
- Grønkål- eller salatblade
- Rødkål
- Agurkesalat
- 1 æg
- 1 tsk. Dijonsennep
- 2 dl. Rapsolie
- 2 tsk. Hvidvinseddike
- Salt
- Opvarm ovnen til 175 C. varmluft
- Hæld vand i en bradepande og læg flæskestegen med sværsiden nedad. (vandet skal kun lige dække sværen – ikke kødet.)
- Kom bradepanden med flæskestegen i ovnen og steg den i 15 min.
- Tag stegen ud, vend den om og gnid godt med salt imellem og ovenpå sværene. Stik nogle laurbærblade ned mellem sværene.
- Placer flæskestegen oven på en rist med bradepanden med vand under og steg den i ca. 1-1,5 time eller indtil den har en kernetemperatur på omkring 65 grader.
- Skru derefter ovnen op til 220 C., grill og steg den videre i ca. 10-15 min. indtil sværen er sprød. Hold øje med sværen!
- Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min. inden den skæres.
- Kom alle ingredienser i et stavblenderglas.
- Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
- Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
- Smag til med salt og evt. dijonsennep
- Lun bollerne i 2-3 min. i ovnen.
- Smør mayonnaise på de lune boller.
- Kom grønkål (eller salatblade), flæskestegs skiver, rødkål og agurkesalat i.