Flæskestegssandwich med mayonnaise, rødkål og syltede agurker

Opskrift på klassisk flæskestegs sandwich med saftige flæskestegs skiver, sprøde flæskesvær samt hjemmelavet rødkål og agurkesalat - og selvfølgelig hjemmelavet mayonnaise, som tager under 1 min. at blende sammen.   Antal: 4 pers. Tid: 1,5 time     Ingredienser
  • Briocheboller (evt. fra United Bakeries)
  • Flæskesteg ca. 1,2 – 1,5 kg. (eller ribbensteg, hvis du er mere til det)
  • 10 laurbærblade
  • Groft salt
  • Grønkål- eller salatblade
  • Rødkål
  • Agurkesalat
Hjemmelavet mayonnaise
  • 1 æg
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 dl. Rapsolie
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • Salt
  Fremgangsmåde Flæskesteg
  1. Opvarm ovnen til 175 C. varmluft
  2. Hæld vand i en bradepande og læg flæskestegen med sværsiden nedad. (vandet skal kun lige dække sværen – ikke kødet.)
  3. Kom bradepanden med flæskestegen i ovnen og steg den i 15 min.
  4. Tag stegen ud, vend den om og gnid godt med salt imellem og ovenpå sværene. Stik nogle laurbærblade ned mellem sværene.
  5. Placer flæskestegen oven på en rist med bradepanden med vand under og steg den i ca. 1-1,5 time eller indtil den har en kernetemperatur på omkring 65 grader.
  6. Skru derefter ovnen op til 220 C., grill og steg den videre i ca. 10-15 min. indtil sværen er sprød. Hold øje med sværen!
  7. Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min. inden den skæres.
Mayonnaise
  1. Kom alle ingredienser i et stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. dijonsennep
Samle burgeren
  1. Lun bollerne i 2-3 min. i ovnen.
  2. Smør mayonnaise på de lune boller.
  3. Kom grønkål (eller salatblade), flæskestegs skiver, rødkål og agurkesalat i.
 

Tip!

Hvis flæskestegen er ujævn anbefaler jeg at man tager og folder lidt stanniol sammen som man bruger til at rette flæskestegen op, i den lave side, så den bliver stegt jævnt.     Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk