Anderilette - Nem opskrift på anderilette, perfekt til julebordet
Anderilette er en perfekt ret, når man skal bruge julens rester – og gør sig rigtig godt på julefrokostbordet.
Jeg synes man opnår det bedste resultat med confiterede andelår men da de fleste laver en hel and juleaften, får i også lige et tip til hvordan i laver anderilette, med andelår som ikke er confiterede.
Tip til anderilette med langtidsstegt and:
For at lave anderilette ud af anderesterne fra den langtidsstegte and, følger i nedenstående opskrifter men inden kødet trevles fra hinanden, kommer i andelårene i et fad eller en gryde som kan tåle ovn, dækker dem med andefedt (husk at gemme lidt andefedt som ”låg” til anderiletten) og varmer dem i ovnen i ca. 2 timer ved 100 grader, indtil kødet er helt mørt og let falder fra hinanden.
Antal: 6 pers. Tid: 5 min.
Ingredienser
- 2 confiterede andelår (for opskrift med langtidsstegt and, se opskrift ovenover)
- 2 dl. Andefedt
- Salt
- Friskkværnet peber
- Frisk timian, finthakket
- Pluk andekødet fra lårene med to gafler.
- Kom 1-1½ dl. Andefedt i skålen med andekødet og rør/mos det sammen med en gaffel. Alternativt kan du komme det i en blender men jeg kan bedst lide, når der stadig er lidt struktur i kødet.)
- Smag til med salt, peber og timian.
- Kom det i en beholder, pres det sammen og kom herefter det resterende andefedt over, så det danner et ”låg” på anderiletten. Dette sikrer længere holdbarhed.