Anderilette - Nem opskrift på anderilette, perfekt til julebordet

  Anderilette er en perfekt ret, når man skal bruge julens rester – og gør sig rigtig godt på julefrokostbordet. Jeg synes man opnår det bedste resultat med confiterede andelår men da de fleste laver en hel and juleaften, får i også lige et tip til hvordan i laver anderilette, med andelår som ikke er confiterede.   Tip til anderilette med langtidsstegt and: For at lave anderilette ud af anderesterne fra den langtidsstegte and, følger i nedenstående opskrifter men inden kødet trevles fra hinanden, kommer i andelårene i et fad eller en gryde som kan tåle ovn, dækker dem med andefedt (husk at gemme lidt andefedt som ”låg” til anderiletten) og varmer dem i ovnen i ca. 2 timer ved 100 grader, indtil kødet er helt mørt og let falder fra hinanden.       Antal: 6 pers. Tid: 5 min.   Ingredienser
  • 2 confiterede andelår (for opskrift med langtidsstegt and, se opskrift ovenover)
  • 2 dl. Andefedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk timian, finthakket
  Fremgangsmåde
  1. Pluk andekødet fra lårene med to gafler.
  2. Kom 1-1½ dl. Andefedt i skålen med andekødet og rør/mos det sammen med en gaffel. Alternativt kan du komme det i en blender men jeg kan bedst lide, når der stadig er lidt struktur i kødet.)
  3. Smag til med salt, peber og timian.
  4. Kom det i en beholder, pres det sammen og kom herefter det resterende andefedt over, så det danner et ”låg” på anderiletten. Dette sikrer længere holdbarhed.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk