Kartoffelkroketter med røget bacon

  Kartoffelkroketter er en herlig måde at spise kartoffel på – kartoffelkroketterne har nemlig det blødeste fyld, selvom de er knasende sprøde uden på.   I denne opskrift har jeg serveret dem med en trøffelmayonnaise og lidt karse på toppen men det behøves ikke – de kan sagtens spises uden eller med andet tilbehør til. Røget bacon er med til at give kartoffelkroketterne en røget, saltet smag.   Prøv evt. også:   Antal: 8-10 stk. Tid: 20 min.   Ingredienser
  • 600 g. kartoffelmos
  • 250 g. røget bacon
  • 1 dl. Hvedemel
  • 1 æg
  • ½ dl. Mælk
  • 1 dl. Pankorasp
  • Fritureolie
Server evt. med trøffelmayonnaise og karse Trøffelmayonnaise
  • 1 æg
  • 2 dl. Rapsolie
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt
  • 2 tsk. Trøffelcreme eller friskrevet trøffel
  Fremgangsmåde
  1. Steg baconen sprød på en pande og lad herefter baconen køle lidt af.
  2. Rør det sprøde bacon i kartoffelmosen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Rul kartoffelmos-blandingen til runde kugler.
  4. Pisk ægget luftigt med en gaffel, så æggehvide og æggeblomme er blandet sammen.
  5. Hav hvedemel i én skål, æg i en anden skål og pankorasp i en tredje skål.
  6. Rul hver kartoffelkroket først i hvedemel, så æg og til slut pankorasp.
  7. Varm olien op til 180 grader og fritér kartoffelkroketterne i ca. 4-5 min. indtil de er gyldne.
  Trøffelmayonnaise
  1. Kom alle ingredienser i et stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. dijonsennep
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk