Blomkålspizza med serranoskinke, pesto og parmesan

Blomkålspizza er en god erstatning til hjemmelavet pizza, når det både skal være nemt og sundt. Bunden laves med blomkål, fuldkornshvedemel og mandelmel – det synes jeg selv, smager bedst – men skal den være glutenfri, så kan du sagtens erstatte fuldkornshvedemelet med udelukkende mandelmel.     Antal: 2 stk. Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 1 stort blomkål
  • 2 æg
  • 100 g. fuldkornshvedemel (kan erstattes af 50-100 g. ekstra mandelmel, hvis det skal være glutenfrit)
  • 50 g. mandelmel
  • 2 tsk. Oregano
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Topping:
  • Tomatsauce
  • Mozzarella, frisk
  • Serranoskinke
  • Rucola
  • Parmesanost
  • Pesto
  Fremgangsmåde
  1. Varm ovnen op til 200 C, varmluft.
  2. Rens blomkålen, fjern bladene og del det op i mindre buketter.
  3. Blend blomkålen til du har en fin og ensartet konsistens.
  4. Kom det blendede blómkål op i en skål og bland det sammen med fuldkornshvedemel, mandelmel, oregano, salt og peber.
  5. Saml dejen med æggene.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Kom halvdelen af blomkålsdejen derpå og form til en pizza. (gentag med den anden halvdel bagefter)
  8. Bag blomkålspizzaen i ovnen i ca. 15-20 min. indtil pizzabunden er gylden og sprød på toppen.
  9. Tag pizzaen ud, fordel tomatsaucen og mozzarella på punden, bag den i yderligere 5 min. indtil osten er smeltet.
  10. Kom herefter serranoskinke, rucola, parmesanost i flager og pesto på pizzaen og servér.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk