Broccoli tærte med bacon og hytteost (grov tærtedej)

  Nem opskrift på en sundere broccolitærte - bestående af bl.a. en sprød, grov tærtedej, massere af broccoli, hytteost og godt med bacon. Du kan enten servere den som én stor tærte eller 4 små tærter. Blot vær obs på at reducere ovntiden med omtrent 5-10 min. hvis du laver små tærter.   Antal: 4 pers. Tid: 1 time og 10 min.   Ingredienser Grov tærtedej
  • 175 g. hvedemel
  • 75g. fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 100 g. smør
  • 0,5-0,75 dl. vand
Fyld
  • 1 broccoli
  • 200 g. bacon
  • 5 æg
  • 1 dl. hytteost
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  Fremgangsmåde Dej
  1. Kom hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en skål og rør det sammen.
  2. Skær smørret i små tern og smuldrer ind i melet.
  3. Saml dejen med vandet.
  4. Fordel dejen i et tærtefad – sørg for at trykke dejen godt ind i kanterne og skær evt. overskydende væk langs kanten.
  5. Stil tærtedejen på køl i 30-60 min.
Fyld
  1. Start med at opvarme ovnen 180cc, varmluft.
  2. Prik huller i bunden af tærtedejen med en gaffel og bag herefter bunden i 10 min.
  3. Steg bacon sprødt på en pande. Stil herefter til side.
  4. Fordel broccolien i mindre buketter – bruger du stokken, skæres den i små tern.
  5. Kom broccolibuketterne i letsaltet, kogt vand og blancher dem i ca. 1-2 min. De skal stadig have massere bid.
  6. Hæld vandet fra og fordel broccolibuketterne på den bagte tærtedej.
  7. Fordel halvdelen af baconen over broccolien.
  8. Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen i en skål og fordel herefter æggemassen i tærten.
  9. Drys resten af den stegte bacon på toppen.
  10. Bag i ovnen ved 180c. varmluft, i ca. 35 min.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk