Bruchetta med friske tomater

Bruchetta er en klassisk, italiensk forret som består af et stykke brød med topping. Der findes mange variationer af bruchetta men en af de mest enkle - og nok også mest populære - må være bruchetta med tomater.   Antal: 2 pers. Tid: 15 min.   Ingredienser
  • 6 skiver ciabattabrød
  • 150 g. cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 hvidløg
  • 10 basilikum blade, friske
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
  1. Kom olivenolie, lidt friskkværnet peber og salt i en skål og rør det godt sammen.
  2. Hak det ene hvidløg fint (det andet hvidløg skal du bruge senere), samt basilikum bladene og kom herefter det finthakkede hvidløg og basilikum i skålen.
  3. Skær tomaterne i tern og kom dem i skålen. Vend tomaterne godt rundt i dressingen.
  4. Stil på køl, indtil servering.
  5. Opvarm ovnen til 200 c. varmluft.
  6. Placer brødskiverne på en bagerist, pensl brødskiverne med lidt olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 5 min. indtil de er sprøde på toppen.
  7. Når brødene er kommet ud og er sprøde på toppen, tager du det andet hvidløg og skrubber på brødenes overflade.
  8. Anret med tomatsalaten, frisk mozzarella som du smuldre i fingrene og evt. lidt frisk basilikum.
 

Tip!

Brug altid frisk mozzarella til bruchetta! Prøv evt. også at give dem 2 min. i ovnen, så osten smelter. Har du grill - så lav dem på grillen.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk