Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og nutella
Nem opskrift på klassiske, gammeldags fastelavnsboller – med et strejf af ekstra kærlighed – nemlig Nutella.
Se min opskrift på klassiske, gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme her. (eller, du kan også bare undlade nutellaen – men hvem vil det?)
Antal: 28 stk. Tid: 2 timer
Ingredienser
Vaniljecreme
- 2 æggeblommer
- 5 spsk. sukker
- 1 vaniljestang eller 1 spsk. vaniljesukker
- 2 spsk. maizena
- 3 dl. sødmælk
- 2 dl nutella
- 250 g. smør
- 5 dl. sødmælk
- 50 g. gær
- 1 æg
- 50 g. sukker
- ½ tsk. Salt
- ½ tsk. Kardemomme, stødt
- 1000 g. hvedemel
- 1 dl mælk til pensling
- 100 g. flormelis
- 20 g. kakaopulver, usødet
- ½ dl. vand
- Hakkede hasselnødder til at drysse over
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
- Adskil vaniljekornene ved at masse kornene og lidt sukker sammen.
- Kom æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena i en skål og pisk det godt sammen.
- Kom mælken i en gryde og kog op ved middelvarme.
- Så snart mælken koger, hældes den over i æggesnapsen.
- Hæld vaniljecremen tilbage i gryden og kog igen op, under konstant omrøring, indtil det tykner og får ønsket konsistens. (det tager højst et par minutter.)
- Hæld vaniljecremen over i en skål, dæk med husholdningsfilm og stil på køl.
- Smelt smørret i en gryde.
- Kom mælken i en skål og tilsæt det smeltede smør, så mælken bliver lun.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen.
- Tilsæt lidt efter lidt melet. Ælt dejen i ca. 10 min. ved høj hastighed. (dejen er stadig lidt klistret - det skal den være)
- Lad dejen hæve tildækket og ved stuetemperatur i 1 time.
- Når dejen er færdighævet, drysses lidt mel ud på bordet.
- Del dejen i to og hver halvdel ud til et rektangel på ca. 4 mm. Tykkelse.
- Skær dejen ud i firkanter på ca. 12x12 cm.
- Kom først 1 tsk. Nutella i midten af dejen og derefter ca. 1 spsk. vaniljecreme ovenpå.
- Fold firkanten ved først at samle alle fire hjørner på midten.
- Klem herefter siderne sammen, så der ikke længere er nogen huller.
- Fortsæt med at klem forsigtigt, indtil bunden er helt samlet og der ingen huller er. (se evt. billeder eller video af foldning)
- Fordel bollerne på en bageplade og lad fastelavnsbollerne efterhæve i ca. 15 min.
- Opvarm ovnen til 220 c. alm ovn.
- Pensl fastelavnsbollerne med mælk og i ovnen i ca. 9 min. indtil de er blevet gyldne.
- Pisk flormelis, kakao og vand sammen til en ensartet glasur og fordel herefter glasuren på de afkølede fastelavnsboller.
- Drys med hakkede hasselnødder.