Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og nutella

  Nem opskrift på klassiske, gammeldags fastelavnsboller – med et strejf af ekstra kærlighed – nemlig Nutella.   Se min opskrift på klassiske, gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme her. (eller, du kan også bare undlade nutellaen – men hvem vil det?)   Antal: 28 stk. Tid: 2 timer   Ingredienser Vaniljecreme
  • 2 æggeblommer
  • 5 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang eller 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. maizena
  • 3 dl. sødmælk
 
  • 2 dl nutella
Dej
  • 250 g. smør
  • 5 dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 1 æg
  • 50 g. sukker
  • ½ tsk. Salt
  • ½ tsk. Kardemomme, stødt
  • 1000 g. hvedemel
  • 1 dl mælk til pensling
Kakaoglasur
  • 100 g. flormelis
  • 20 g. kakaopulver, usødet
  • ½ dl. vand
  • Hakkede hasselnødder til at drysse over
  Fremgangsmåde Vaniljecreme
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  2. Adskil vaniljekornene ved at masse kornene og lidt sukker sammen.
  3. Kom æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena i en skål og pisk det godt sammen.
  4. Kom mælken i en gryde og kog op ved middelvarme.
  5. Så snart mælken koger, hældes den over i æggesnapsen.
  6. Hæld vaniljecremen tilbage i gryden og kog igen op, under konstant omrøring, indtil det tykner og får ønsket konsistens. (det tager højst et par minutter.)
  7. Hæld vaniljecremen over i en skål, dæk med husholdningsfilm og stil på køl.
Dej
  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Kom mælken i en skål og tilsæt det smeltede smør, så mælken bliver lun.
  3. Opløs gæren heri.
  4. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen.
  5. Tilsæt lidt efter lidt melet. Ælt dejen i ca. 10 min. ved høj hastighed. (dejen er stadig lidt klistret - det skal den være)
  6. Lad dejen hæve tildækket og ved stuetemperatur i 1 time.
  7. Når dejen er færdighævet, drysses lidt mel ud på bordet.
  8. Del dejen i to og hver halvdel ud til et rektangel på ca. 4 mm. Tykkelse.
  9. Skær dejen ud i firkanter på ca. 12x12 cm.
  10. Kom først 1 tsk. Nutella i midten af dejen og derefter ca. 1 spsk. vaniljecreme ovenpå.
  11. Fold firkanten ved først at samle alle fire hjørner på midten.
  12. Klem herefter siderne sammen, så der ikke længere er nogen huller.
  13. Fortsæt med at klem forsigtigt, indtil bunden er helt samlet og der ingen huller er. (se evt. billeder eller video af foldning)
  14. Fordel bollerne på en bageplade og lad fastelavnsbollerne efterhæve i ca. 15 min.
  15. Opvarm ovnen til 220 c. alm ovn.
  16. Pensl fastelavnsbollerne med mælk og i ovnen i ca. 9 min. indtil de er blevet gyldne.
Glasur
  1. Pisk flormelis, kakao og vand sammen til en ensartet glasur og fordel herefter glasuren på de afkølede fastelavnsboller.
  2. Drys med hakkede hasselnødder.
  Tip! Se evt. disse billeder af, hvordan jeg folder fastelavnsboller   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk