Græskarkerneboller – Koldhævede morgenboller med græskarkerner

Boller med græskarkerner er noget af min favorit mad – kan også blot nydes med en kop te og en god film om aftenen, hvis det er dét man er til.   Dejen skal kun hæve i 3 timer, hvis du bruger 20 g. gær men du kan sagtens nøjes med 10 g. gær og så lade dem hæve natten over, så er de nærmest klar til at smide direkte i ovnen næste morgen og du har lune boller til morgenbordet.   Antal: 12 stk. Tid: 3,5 time.   Ingredienser
  • 3 dl. mælk
  • 2,5 dl. vand
  • 20 g. gær (eller 10 g. og hævetid natten over)
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. Salt
  • 600 g. hvedemel
  • 220 g. græskarkerner
  Fremgangsmåde
  1. Varm mælken op til lige inden kogepunktet.
  2. Kom den varme mælk i en skål sammen med koldt vand. Når blandingen er lun (lillefingervarmt) opløses gæren heri.
  3. Rør herefter honning, olivenolie og salt ud i væsken.
  4. Tilsæt først ca. halvdelen af hvedemelet, mens køkkenmaskinen ælter dejen.
  5. Tilsæt så 200 g. græskarkerner (de sidste 20 g. gemmer vi nemlig til at drysse over)
  6. Tilsæt resten af melet og lad dejen blive æltet godt igennem ved høj hastighed i ca. 5 min. Dejen skal stadig være våd.
  7. Kom husholdnings film over skålen med dej og stil dejen til hævning i køleskabet i 3 timer.
  8. Opvarm ovnen til 225 grader. (har du et bagestål så brug bagestålet og lad ovnen opvarme i 45 min. så bagestålet bliver gennemvarmt).
  9. Drys mel ud på bordet og hæld dejen ud herpå.
  10. Hak den våde dej ud til 12 boller. (jeg plejer at bruge en dejskraber og opdeler de 12 boller på to stykker bagepapir.)
  11. Bag en portion ad gangen – kom det første stykke bagepapir med bollerne på, i ovnen og bag i ca. 9-11 min. indtil de er gyldne på toppen.
  12. Gentag med sidste portion.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk