Sprødt flute med varmrøget laks og urtedressing
De her små hapsere med sprød toast, urtedressing og varmrøget laks er ideelt at servere til gæster eller bare når lækkersulten melder sig.
Jeg har serveret dem som en lille appetizer til vores (læs; min mand og min) lidt anderledes påskedage.
Hvis du vil lave dine egne flute, så har jeg en opskrift på nemme, hjemmelavede flute med manitobamel her.
Antal: 12-14 stk. Tid: 20 min.
Ingredienser
- 100 g. Varmrøget laks
- 1 flúte
- Dild til pynt
- 1,5 dl. creme fraiche
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
- 1 tsk. Dijon
- ½ citron, saften fra
- Salt
- Friskkværnet peber
- Tænd ovnen på 200 grader. Varmluft.
- Hak dild (gem evt. lidt dild som pynt på toppen) og purløg fint. Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt, peber og citronsaft. Stil på køl.
- Skær dit flute i skiver på ca. 1-1,5 cm. Tykkelse. Pensl med olivenolie og rist i ovnen i ca. 5-6 min. indtil de er sprøde på toppen. Lad flutene køle ned.
- Kom ca. 1 tsk. Urtedressing på brødet, anret med lidt varmrøget laks og evt. en kvist dild på toppen.