Brownies – Den bedste, chewy brownie opskrift

Er du på jagt efter den ultimative chokolade brownies opskrift, så har du fundet den her. Jeg har været mange brownies opskrifter igennem og mange kagestykker tykkere, før jeg kom frem til den helt rigtige opskrift på, hvad jeg mener, er verdens bedste brownies. Brownien er sprød på toppen, har en fyldig chokoladesmag (med et lille strejf af salt) og en skøn, klæg midte. Udover at brownies ganske enkelt bare er verdens bedste kage, så er det nu også et plus at den er så nem at lave - Bedre bliver det simpelthen ikke.   Et lille tip: Jo bedre chokoladen er, jo bedre bliver kagen - og jo tættere på 70% chokolade du bruger, jo bedre er det.   Antal: 15 stk. Tid: 1 time.   Ingredienser
  • 250 g. god, mørk chokolade 55-70%
  • 150 g. smør
  • 5 æg
  • 350 g. sukker
  • 75 g. hvedemel
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 4 tsk. Kakaopulver
  • ½ tsk. Flagesalt
  • 75 g. valnødder
  Fremgangsmåde
  1. Varm ovnen til 175 grader, varmluft.
  2. Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og smør over vandbad. Køl lidt ned.
  3. Pisk æg og sukker sammen.
  4. Vend chokolade-smørblandingen i æggesnapsen.
  5. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver i blandingen. Vend det sammen.
  6. Hak valnødderne groft.
  7. Kom valnødderne og flagesalt i blandingen.
  8. Beklæd et fad på 24x28 cm. Med bagepapir og bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-35 min. (hvis du bruger en større form bages kagen i mindre tid, bruger du en mindre form som f.eks. 24x24 så giv kagen 35-40 min. i stedet) Dejen skal stadig være klæg inden i, så er du i tvivl om den er færdig så prøv at stik en pind i dejen. Brownien er færdig når dejen stadig er lidt våd.
  9. Lad kagen køle af, i formen, inden den tages ud og skæres i 12 stykker.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk