Dulche de leche – cremet karamel kogt af kondenseret mælk

[caption id="attachment_5356" align="alignnone" width="1500"]img-6447-2-pinterest-306c5e38a4ba32d56dc4a62b8cc3a583.jpg  [/caption]   Dulche de leche er et opkog af sødet, kondenseret mælk som giver en cremet karamel. Mange koger den kondenserede mælk direkte fra dåsen men vær obs på at det kan udskille giftstoffer – derfor anbefaler jeg at du hælder indholdet over i et patentglas.   Jeg har bl.a. brugt Dulche de leche til disse choux au craquelin med hindbær og karamelmidte.   Antal: 1 dåse Tid: 4 timer Ingredienser
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Vand
  Fremgangsmåde
  1. Kom den kondenserede mælk fra dåsen over i et patentglas. Sørg for at spænde låget godt fast på patentglasset, så det er lufttæt.
  2. Hæld vand i en gryde, så det dækker patentglasset og bring vandet i kog.
  3. Kog den kondenserede mælk i patentglasset i 4 timer. Lad afkøle helt inden låget åbnes og karamellen er klar til at blive nydt.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk