Kogt artiskok med citronsmør

Kogt artiskok med citronsmør

Nem opskrift på kogte artiskokker med rørt citronsmør, er en enormt let men velsmagende snack. God som tapas.   Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 2 artiskokker (jeg beregner ½ pr. person)
  • 50 g. smør, blødt
  • 35 g. creme fraiche (ca. 1 spsk.)
  • 1 citron
  • Flagesalt
  Fremgangsmåde
  1. Skær stokken af artiskokkerne.
  2. Fyld en stor gryde med vand og sæt til at koge. Skær citronen over i halv, hvor af den ene halvdel skæres til skiver. Kom citronskiverne ned i gryden med vand.
  3. Kog artiskokkerne i 20 min. (laver du små artiskokker skal de kun have 15 min.)
  4. Imens rører du det bløde smør sammen med creme fraiche. Smag til med citronsaftet fra den anden halve citron (og evt. citronskal). Rør det godt sammen.
  5. Drys lidt flagesalt over den kogte artiskok og server sammen med citronsmørret.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: