Vaniljesyltede rabarbere

Råsyltede rabarbere med vanilje

Rabarber er enormt populært i forårs-sommermåneder og rabarberne er faktisk i sæson fra omtrent april til oktober. Rabarbere har en frisk og syrlig smag og er derfor en særdeles god kontrast til bl.a. søde desserter eller fuldfede gryderetter. Er du også vild med rabarber, så prøv også denne drink:   Antal: 1 portion Tid: 10 min. (+ trækketid min. 4 timer) Ingredienser
  • 600 g. rabarber
  • 2 vaniljestænger, af god kvalitet
  • 150 g. rørsukker
  • 6 dl. vand
Fremgangsmåde
  1. Rens rabarberne og skær dem i skrå snit med en tykkelse på ca. 1 cm.
  2. Flæsk vaniljestængerne på midten og skrab kornene ud.
  3. Kom vaniljekorn, de tomme vaniljestænger, rørsukker og vand i en gryde og kog op indtil al sukkeret er opløst.
  4. Kom rabarberne over i et patentglas og hæld lagen over. Lad stå i mindst 2 timer. (har du intet patentglas, kan du komme rabarberne ned i gryden med lagen og lade dem trække.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: