Friterede hyldeblomster

Opskrift på hyldeblomster, dyppet i pandekagedej og friteret. Sødet med et drys flormelis.

Friterede hyldeblomster er en nyfortolkning af den gamle klassiker: hyldeblomstpandekager, hvor de steges på panden, her imod dyppes de hurtigt og frituresteges efter. Server evt. med flormelis, vaniljeis eller marmelade.   Antal: 4 pers. Tid: 20 min. Ingredienser
  • 12 hyldeblomstskærme (3 pr. stk)
  • 1 l. fritureolie
 
  • ½ dl. sødmælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • ½-1 dl. danskvand (kan erstattes af øl)
  • 60 g. hvedemel
 
  • Flormelis
Fremgangsmåde
  1. Ryst alle hyldeblomststkærmene, så der ikke er nogen småkryb.
  2. Rør alle ingredienserne sammen til pandekagedejen. Rør det godt sammen så der ingen klumper er.
  3. Kom olien i en gryde og varm olien op til 180 grader. Er du i tvivl om olien er varm nok, så prøv at komme en dråbe dej ned i fritureolien – syder og bobler det, så er olien klar.
  4. Dyp én hyldeblomstskærm ad gangen i pandekagedejen og friter den herefter i den varme olie, indtil den er blevet sprød og gylden. Fortsæt med de resterende.
  5. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  6. Ved servering kan de evt. drysses med lidt flormelis.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight