Opskrift på hyldeblomster, dyppet i pandekagedej og friteret. Sødet med et drys flormelis.
Friterede hyldeblomster er en nyfortolkning af den gamle klassiker: hyldeblomstpandekager, hvor de steges på panden, her imod dyppes de hurtigt og frituresteges efter.
Server evt. med flormelis, vaniljeis eller marmelade.
Antal: 4 pers.
Tid: 20 min.
Ingredienser
- 12 hyldeblomstskærme (3 pr. stk)
- 1 l. fritureolie
- ½ dl. sødmælk
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. Vaniljesukker
- ½-1 dl. danskvand (kan erstattes af øl)
- 60 g. hvedemel
Fremgangsmåde
- Ryst alle hyldeblomststkærmene, så der ikke er nogen småkryb.
- Rør alle ingredienserne sammen til pandekagedejen. Rør det godt sammen så der ingen klumper er.
- Kom olien i en gryde og varm olien op til 180 grader. Er du i tvivl om olien er varm nok, så prøv at komme en dråbe dej ned i fritureolien – syder og bobler det, så er olien klar.
- Dyp én hyldeblomstskærm ad gangen i pandekagedejen og friter den herefter i den varme olie, indtil den er blevet sprød og gylden. Fortsæt med de resterende.
- Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Ved servering kan de evt. drysses med lidt flormelis.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
- Facebook
- Instagram
- Pinterest
- Bloggers delight