mexicansk pulled oksekød
Opskrift på mørt og velsmagende pulled oksekød med mexicanske krydderier
Mexicansk pulled oksekød er helt klart min go-to opskrift, når aftensmaden står på mexicansk mad. Pga. det langtidssimrede oksekød som ligger i en sauce fyldt med mexianske krydderier, får du både enormt mørt og velsmagende kød.
Server evt. i tortillas med salat, cheddarost, jalapenos og syltede rødløg.
Antal: 4 pers. Tid: 8 timer
Ingredienser
- 1,5 kg. Okseklump
- Olivenolie
- 2 lime
- 2 rødløg
- 5 fed hvidløg
- 5-6 laurbærblade
- 6 nelliker
- 4 dl. oksefond- eller bouillon
- 1 ds. Hakkede tomater
- 1 tsk. Chili, chipotle
- 2 tsk. Spidskommen
- 2 tsk. Chiliflager
- 2 tsk. Korianderfrø
- 1 tsk. Sort peber
- 0,5 tsk. kanel
- 1 spsk. flagesalt
- Varm ovnen op til 125 grader.
- Afpuds okseklumpen og skær den i 5-6 mindre stykker.
- Varm lidt olivenolie op på en pande og brun okseklumpene på alle sider.
- Kom dem herefter over i en stegeso eller slowcooker.
- Skær lime, rødløg og hvidløg i både. Kom dem ned i kødet sammen med laurbærblade, nelliker, oksefond og hakkede tomater.
- Kom alle ingredienserne til krydderiblandingen i en morter og stød dem, indtil du har en ensartet krydderiblanding.
- Strø det over kødet i stegesoen.
- Steg kødet ved 125 grader, i ca. 8 timer. Indtil det er mørt og lige til at trække fra hinanden.
- Når kødet er trukket fra hinanden, kan det røres sammen med et par spsk. af saucen.
- Bloggers delight