Langtidsstegt and

Nem opskrift på langtidsstegt andesteg med sprødt skind, lavet i ovn

Saftig og sprød andesteg høre til på et hvert bord til enten mortens aften eller juleaften, og er du lige så glad for and som jeg, skal du ikke snyde dig selv for at prøve denne opskrift på langtidsstegt andesteg i ovnen - den er nem og kræver ikke mange ingredienser.   Inspiration til tilbehør til andesteg:   Antal: 4 pers. Tid: 6 timer Ingredienser
  • 1 and på ca. 3-3,5 kg.
  • 2 æbler
  • 2 rødløg
  • 250 g. svesker
  • Groft salt
Fremgangsmåde
  1. Er der en pose med indmad i anden, tages det ud (gem til saucen) og anden soigneres.
  2. Gnid godt med salt både inde og uden på anden.
  3. Skær æbler og rødløg i både. Brun det kort på en pande og bland det sammen med sveskerne og fyld det godt ind i anden.
  4. Luk andens ende til med en kødnål og placer anden på risten
  5. Placer en bageplade under risten, som samler fedtet fra anden.
  6. Steg anden i ovnen ved 125 grader, i ca. 5½-6 timer (Anden skal have en kernetemperatur på 75 grader og da ovne er forskellige, så hold gerne øje og tag temperaturen ind imellem). Når der er 2 timer tilbage, så hæld lidt af andefedtet fra bagepladen over anden. Gentag dette ca. hver halve time. Mangler skindet alligevel sprødhed, kan du tænde for grillfunktionen og give den ca. 5 min. men husk at hold øje, da det kan gå stærkt ved grill.
  7. Lad den hvile i ca. 10 min. inden den skæres ud. Kom fyldet i en skål og server til anden.
    Tip! Skal du nå at lave meget julemad til juleaften, så kan anden med fordel laves dagen før, parteres og så varmes ved grillfunktion i ovnen, så skindet bliver sprødt igen.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: