Blondies med appelsin-smørcreme

Nemme blondies (hvid chokolade "brownie") med en forfriskende appelsin-smørcreme

Hermed en nem opskrift på en god kage, som er perfekt at imponere gæsterne med. Kagen kræver absolut ingen store bageevner men det er en fordel, hvis man har en pæn tyl, til at lave smørcremen.   Blondies er hvad man i virkeligheden kender som en brownie - med hvid chokolade. Antal: 16-18 stk. Tid: 45 min. Ingredienser Blondie
  • 250 g. hvid chokolade
  • 200 g. smør
  • 3 æg
  • 200 g. sukker
  • 1 tsk. Vaniljepasta
  • 150 g. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Knivspids salt
  • 150 g. hakket chokolade (evt. hvid og gold chokolade)
  • 50 g. pistacienødder, groft hakket (valgfrit eller kan udskiftes med andre nødder)
Appelsin smørcreme
  • 150 g. flormelis
  • ½ appelsin, saften fra
  • 30 g. smør
  • Knivspids salt
  • pynt af sukkerkugler, revet appelsinskal, skovsyre, citron verbena m.m.
  Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 175 grader.
  2. Hak den hvide chokolade fint.
  3. Smelt smørret ved middelvarme i en gryde og rør herefter den hakkede, hvide chokolade i.
  4. I en skål piskes æg, sukker og vaniljepasta lyst og luftigt.
  5. Hæld smør-chokolade blandingen i en tynd stråle, ned i æggesnapsen mens det vendes godt sammen.
  6. Sigt hvedemel, bagepulver og salt ned i blandingen. Sørg for at få vendt det hele godt sammen.
  7. Vend til sidst resten af chokoladen og pistacienødderne i.
  8. Kom bagepapir på en bageplade og hæld dejen i.
  9. Bag kagen i ca. 30 min. Hold evt. øje undervejs – du kan tjekke om den har fået nok ved at prøve at stikke en kødnål, pind eller lignende, ned i midten af kagen. Der skal stadig være lidt dej på men den må ikke være for våd.
  10. Lad den køle ned.
  11. Skær kagerne ud til 16-18 stk. rektangler.
  12. Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk appelsin-smørcreme. Hvis den bliver for tynd, så suppler med lidt ekstra flormelis.
  13. Kom smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt ud den ud på kagerne. Pynt evt. med sukkerkugler, friske krydderurter eller lignende.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: