Pebernødder – opskrift på de bedste pebernødder

Opskrift på de bedste hjemmelavede pebernødder   Julen består altid af en masse hjemmelavede småkager - og pebernødder er bestemt et must i julen herhjemme. Den her opskrift på pebernødder er super nem at gå til.   Se også mine opskrifter på et udpluk af andre jule-bagværk her   Antal: ca. 200 stk. Tid: 1 time Ingredienser
  • 250 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 1-1,25 dl. piskefløde
  • 500 g. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kanel
  • 1,5 tsk. Hvid peber
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn
  2. Skær smørret i tern og kom i en skål.
  3. Tilsæt sukker og pisk det godt sammen. Tilsæt piskefløden og vend til en ensartet masse.
  4. I en anden skål røres alle de tørre ingredienser sammen, inden de røres sammen med de våde ingredienser.
  5. Ælt dejen godt sammen og del den herefter i 4 lige store dele.
  6. Hver klump rulles ud til en lang pølse på ca. 1 cm. i diameter
  7. Skær herefter ud til små stykker på ca. 0,5 cm. (de hæver næsten til dobbelt størrelse når de bages, så de skal ikke være så store)
  8. Tril til runde kugler. Placer på en bageplade med min. 2 cm. mellemrum og bag i ovnen i ca. 8 minutter, indtil de er lysebrune.
  9. Bager din ovn ujævnt, vil jeg anbefale at vende pladen halvvejs.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: