Andekroketter – Friterede kroketter med kartoffel, and og grønkål
Opskrift på lækre kroketter med kartoffelmos og and.
Har du rester tilbage fra julemaden, på udkig efter en anderledes julemiddag eller bare glad for and, så skal du prøve de her andekroketterne.
Den sprøde, friterede pankopanering, sammen med det bløde, cremede fyld af kartoffelmos og and går helt vildt godt sammen.
Server evt. med en appelsinmayo, sennepsmayo eller lignende.
Se nogle af mine andre opskrifter med and her
Antal: 12-16 stk. afhængig af størrelse Tid: 1 time
Ingredienser
- 600-800 g. Kartofler
- 40 g. smør
- 1-2 spsk. andefedt (kan erstattes af sødmælk hvis du ikke har andefedt)
- 100-200 g. and, rester (evt. confiteret and eller rester fra julemaden)
- 2 stængler grønkål
- Salt, friskkværnet peber
- 1 l. fritureolie
- 1 æg
- Hvedemel
- Pankorasp
- Skræl kartoflerne og kog dem herefter møre. Det tager ca. 20 min.
- Mos kartoflerne og pisk det herefter luftigt med smør. Suppler med andefedt indtil det er helt cremet og luftigt.
- Riv anderesterne (eller det confiterede and) fra hinanden, så du har trevlet and.
- Hak grønkålen fint.
- Vend det trevlede and og grønkålen i kartoffelmosen. Smag til med salt og peber.
- Stil kartoffelmosen på køl i ca. 30 min. indtil det er kølet ned og blevet mere fast.
- Fordel lidt hvedemel i en dyb tallerken, et æg pisket med ca. 1 spsk. vand i en anden dyb tallerken og pankorasp i en sidste.
- Tril ca. 1 stor spsk. kartoffelmos rundt og vend herefter først i hvedemel, så æg og til sidst pankorasp. Fortsæt indtil du ikke har mere kartoffelmos.
- Varm fritureolien op til 180 grader og friter 3-4 kroketter af gangen indtil de er gyldne og sprøde. Typisk 3-4 min.
- Bloggers delight