Croque monsieur ala italiano – med parmaskinke og pesto

Opskrift på italiensk udgave af den franske klassiker; croque moniseur

Croque monsieur er en luksus toast med fyld af skinke og ost - massere af ost. I den her version har toasten fået et italiensk twist - og hvem elsker ikke italiensk?   Croque monsieur spises som regel som morgenmad men kan også sagtens gå for frokost eller aftensmad og er den ideelle ret, til dagen efter en god bytår, når tømmermændene banker på. Det er efterhånden også min erfaring at børn er ret pjattede med de her toasts, da de svøber i cremet ost.   Nyd en ostet luksus toast med blandt andet parmaskinke og pesto eller se min opskrift på klassisk croque monsieur lige her.    Antal: 4 pers. Tid: 20 min.   Ingredienser
  • 8 skiver godt brød (evt. landbrød, surdejsbrød eller lignende)
  • 150 g. parmesanost, fintreven
  • 100 g. anden ost, såsom gruyere, emmentaler eller vesterhavsost
  • 100 g. creme fraiche
  • 100 g. mascarpone
  • 2 tsk. Dijon
  • Salt/friskkværnet peber
  • 8 skiver Parma skinke/serranoskinke
  • Pesto
  • 20 g. smør
Fremgangsmåde
  1. Varm ovnen op til 180 grader, varmluft.
  2. Rør ost, creme fraiche, mascarpone, dijonsennep, salt og peber sammen. (gem evt. lidt parmesan til at toppe med)
  3. Fordel blandingen på alle 8 skiver brød.
  4. Fordel også ca. ½-1 tsk. Pesto på hver skive.
  5. Fordel herefter skinkeskiverne på osten, på 4 af brødene og kom herefter de sidste 4 brød oven på, med osten vendt op ad.
  6. Smelt smørret på en pande ved middelvarme. Kom toastene på indtil undersiden, som vender mod panden, er smørristet / sprød og gylden.
  7. Kom dine croque monsieur oven i et fad eller på en bageplade med bagepapir, drys evt. lidt ekstra fintreven parmesan over og bag dem sprøde og gyldne i ovnen i ca. 10-12 min.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: