Bagte rodfrugter med timian
Indeholder reklame
Nem opskrift på bagte rodfrugter - perfekt tilbehør til aftensmaden og kød
Rodfrugter kan tilberedes på mange måder - de kan bl.a. steges, grilles, moses og bages. En af mine favoritter er bagte rodfrugter, de er nemlig så nemme at lave og smager helt fantastisk.
Det her er den helt nemme og enkle opskrift på bagte rodfrugter men vil du pifte opskriften endnu mere op (selvom rodfrugterne er så dejlige og velsmagende i sig selv), så prøv evt. at mariner i honning el.lign.
Antal: 4 pers. Tid: 25 min.
Ingredienser
- 1 kg. blandede rodfrugter (f.eks. pastinak, rødbede, kartofler og gulerødder)
- 3 fed hvidløg
- En håndfuld timian, finthakket (eller andre krydderurter)
- Olivenolie
- Salt / friskkværnet peber
- Opvarm ovnen til 220 grader, varmluft.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene og knus dem let med en kniv. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom lidt olivenolie, salt, peber og finthakket timian ved. Vend det sammen.
- Bag i ovnen i ca. 20 min. – der må stadig godt være lidt bid i.