Laks med rygeostcreme og rugbrødschips

Opskrift på en virkelig nem og lækker lille hapser med koldrøget laks, rugbrødschips og rygeost

  Jeg er vild med laks – det kan tilberedes på så mange måder og passer godt til det meste, så det er altid nemt at lave en god ret med laks. Her er en virkelig nem appetizer, snack eller evt. forret, som tager under 5 min. at lave og vil glæde dine gæster.  

Opskrift på nem forret med koldrøget laks, rygeost og sprøde rugbrødschips

Obs: opskriften er med henblik på at retten serveres som en appetizer eller lille forret, skal den være mere mættende vil jeg anbefale at doble op. Antal: 4 pers. Tid: 5 min. Ingredienser
  • 8 skiver laks
  • 12 skiver rugbrødschips (eller flere afhængig af størrelsen. Jeg har taget udgangspunkt i store rugbrødschips ca. på størrelse med en halv skive rugbrød)
  • Lidt salatblade
  Rygeostcreme
  • 1 spsk. Rygeost
  • 1,5 spsk. Creme fraiche
  • ½ -1 lime, saften fra
  • 2 tsk. Purløg, finthakket (+lidt til pynt)
  • Salt / friskkværnet peber
  Fremgangsmåde
  1. Rør ingredienserne sammen til rygeostcremen og smag til med limesaft, salt og peber.
  2. Anret først lidt salatblade på rugbrødschipsene. Herefter laks, rygeostcreme og drys til slut lidt finthakket purløg over. (kan også serveres på tallerken med salatblade i bunden, laks, rygeostcreme og knuste rugbrødschops drysset over)