Rødbedetatar - Nem rødbedetatar med rå rødbeder

Opskrift på nem rødbedetatar med rå rødbeder og persille

Tatar er generelt en favorit herhjemme, så intet under for at jeg nu også blev nødt til at eksperimentere lidt med andre versioner end de klassiske oksetatar, laksetatar osv. Jeg har derfor været i køkkenet og eksperimentere med en vegetarisk tatar version med rå rødbede. Rødbedetatar er super lækkert og fungere rigtig godt som en forret. Prøv også at udveksle opskriften med andre krydderurter eller evt. bagte/kogte rødbeder. Dette er blot én opskrift på en nem og hurtig rødbedetatar.  

Opskrift på rødbedetatar med rå rødbede

Antal: 4 pers. Tid: 15 min. Rødbedetatar
  • 300 g. rødbede
  • 50 g. valnødder
  • 3 spsk. persille, finthakket
  • 2 tsk. Kapers
  • ½ tsk. Dijonsennep
  • Citronsaft
Peberrodscreme
  • 1 dl. piskefløde
  • 75 g. creme fraiche
  • 2 spsk. frisk peberrod
  • Citronsaft
  • Salt / friskkværnet peber
  • et par skiver rugbrødschips til
  Fremgangsmåde
  1. Kom rødbeder, valnødder, persille, kapers og dijonsennep i en foodprocessor og hak det til en grovhakket masse – det skal altså ikke være som mos men heller ikke alt for store stykker. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  2. Pisk fløde til let skum og vend den med creme fraiche og friskrevet peberrod. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Anret rødbedetataren i en rund form (alternativt anret med en ske) og med lidt peberrodscreme oven på samt frisk estragon. Server med rugbrødschips.