Koldhævede boller med sesam

Nem opskrift på koldhævede boller med ristede sesamfrø

  Koldhævede boller er ultra nemme at lave og smager helt fantastisk. Rør ingredienserne til bollerne sammen om aftenen, lad dem hæve på køl natten over og bag dem om morgenen. Koldhævede boller kræver langt mindre gær og processen ved at koldhæve din dej, giver dejen mere tid til at udvikle mere dybde og smag i brødet.   Denne opskrift er med ristede sesamfrø, som er med til at give bollerne en note af nødder.   De nemmeste, koldhævede boller med ristet sesam Antal: 9-12 stk. Tid: 30 min. + hævning natten over Ingredienser
  • 10 g. gær
  • 6 dl. vand
  • 1 spsk. honning
  • 2,5 tsk. Salt
  • 425-475 g. hvedemel
  • 200 g. tipo 00 hvedemel (kan erstattes med hvedemel men tipo 00 giver en sprødere krumme)
  • 75 g. sesam
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt honning samt salt. Rør det godt sammen.
  2. I en anden skål blandes de to meltyper sammen.
  3. Tilføj melet til vandblandingen, lidt ad gangen, imens der æltes.
  4. Rist sesamfrøene af på en varm pande, under omrøring så de ikke brænder på og tilføj herefter halvdelen til dejen. Gem den anden halvdel af de ristede sesamfrø – dem skal vi bruge senere.
  5. Lad gerne dejen ælte i 8-10 min. Det er vigtigt at dejen stadig er rimelig våd. Dejen må selvfølgelig ikke være fuldstændig flydende men du skal heller ikke kunne ælte dejen med hænderne.
  6. Dæk skålen med dig til og stil i køleskabet til næste morgen.
  7. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. (har du et bagestål, skal det med ind fra start, så det kan blive varmet op i ca. 45-60 min.)
  8. Hæld dejen ud på bordet. Strø resten af de ristede sesamfrø over og hak det ud til 9-12 boller (evt. med hjælp af en våd dejskraber) som placeres på bagepapir.
  9. Bollerne skal bages i ca. 20-25 min. afhængig af størrelsen. Indtil de er gyldne på toppen.
  10. Tag ud og lad dem køle lidt ned.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: