Hvid sangria

Hvid sangria laves på hvidvin og brandy med en masse lækre frugter og toppet med lidt brusende danskvand (eller Sprite).

Sangria er en drink primært bestående af vin og sodavand, tilsat nogle frugter. Sangria serveres oftest i en kande og godt med isterninger. Jeg har researchet og researchet og det ser ud til at den originale, hvide sangria også laves med brandy. Jeg har testet – og kan bestemt stå inde for brandy til sangria. Den kan dog undlades men jeg synes at den bedste sangria laves med brandy. Har du været i Spanien, har du formentlig nok allerede smagt Sangria – i hvert fald den klassiske, mørke sangria, som er lavet på rødvin. For selvom sangria oprindeligt stammer fra Amerika, så tog spaniolerne hurtigt den lækre drink til sig og i dag er det en af de mest kendte, spanske drinks. Jeg har selv været i Spanien og haft fornøjelse af at smage sangria, som heldigvis findes på næsten hvert et gadehjørne. Der er bare noget over sådan en fin kande med forfriskende sangria, en masse lækker frugt og den spanske sol.  

Opskrift på hvid sangria

Antal: 1 kande (ca. 4 pers.) Tid: 10 min. Ingredienser
  • 1 appelsin
  • 1 lime
  • 1 fersken
  • 6-8 jordbær
  • Myntekviste
  • 20 g. rørsukker eller kokossukker
  • 1 dl. brandy (kan undlades)
  • 1 l. hvidvin (gerne spansk)
  • 3-5 dl. danskvand (kan erstattes af sprite men giver en sødere smag)
  • Isterninger (eller frossen frugt)
Fremgangsmåde
  1. Skær appelsin, lime og fersken i skiver eller både og kom dem herefter i kanden.
  2. Kom så rørsukker og brandy i kanden og rør det godt sammen mens der moses lidt, så noget af safterne fra frugterne også blive frigivet.
  3. Kom isterninger i.
  4. Skær jordbær i skiver og tilsæt sammen evt. lidt myntekviste, hvidvinen og slut til sidst med lidt danskvand.
  5. Rør det godt sammen inden servering.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: