Bagt spidskål med vesterhavsost og sennepssauce

Spidskål i ovn med revet vesterhavsost, sennepssauce og frisk persille

Spidskål er en virkelig taknemmelig plante som kan tilberedes på mange måder og så er det et langt sundere alternativ end f.eks. kartofler og ris. Jeg bruger ofte spidskål som det sunde tilbehør til maden.   Denne spidskål er bagt med revet vesterhavsost – her kan du godt erstatte med bl.a. parmesanost eller pecorino. Opskriften er super nem at gå til og hurtig at lave.  

Opskrift på bagt spidskål med vesterhavsost, syrlig sennepssauce og hakket persille

Antal: 4 pers. Tid: 20 min. Ingredienser
  • 1 spidskål
  • Olivenolie
  • Salt/friskkværnet peber
  • 75 g. vesterhavsost
  • Persille
Sennepssauce
  • 15 g. smør
  • 1 stor spsk. hvedemel
  • 2 spsk. hvidvin (alternativt evt. 1 tsk. Hvidvinseddike)
  • ½-1 dl. sødmælk
  • 1-1,5 tsk. Sennep (her kan du både bruge dijon og grov sennep)
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Flæk spidskålet på langs og skær stokken fra begge halve. Skær herefter hver halvdel over på langs også, så du ender med 4 kvarte dele spidskål.
  3. Pensl hvert stykke spidskål med olivenolie og krydr med friskkværnet peber og flagesalt. (her må du godt være lidt generøs med både salt og peberet)
  4. Bag i ovnen i 7 min. tag herefter ud og riv vesterhavsost over alle fire dele spidskål. Bag i ovnen igen i ca. 10 min, afhængig af størrelse på spidskål.
  5. imens laves sennepssaucen. Smelt smørret i en gryde og pisk herefter melet i. Når det har dannet en melbolle tilsætter du hvidvinen og pisker. Tilsæt lidt efter lidt mælken, indtil du har en cremet sauce konsistens. Rør sennep i. Smag til med salt.
  6. Hak persille fint.
  7. Inden servering hældes sennepssaucen over og der drysses med lidt hakket persille.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: