Cremet kylling i svampe- og salviesauce

Kylling i cremet sauce med svampe og salvie

Super nem opskrift på kyllingebryst i en skøn, cremet flødesauce med svampe (jeg har brugt brune champignon) og salvie. En ret der kan spises året rundt, men som går enormt godt hånd i hånd med efterår og vinteren.   Reducering af sauce: jeg bruger ikke mel eller anden jævning, når jeg laver pandesaucer. Jeg lader altid saucen koge ind, indtil saucen har den rette konsistens. At reducere saucen på denne måde giver en langt kraftigere smag. Jeg har valgt at bruge salvie til svampesaucen men kan du ikke få fat i salvie, kan du i stedet bruge persille, rosmarin, timian eller estragon. Det giver et lidt andet resultat men smagen er lige så god.  

Opskrift på kylling i cremet sauce med svampe og salvie

Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 4-6 stk. kyllingebrystfilet eller kyllinginderfilet
  • 250 g. brune champignon (kan også erstattes af andre svampe som alm. champignon, kantareller eller karl johan)
  • 2 fed hvidløg
  • En stor håndfuld salvie
  • 25 g. smør
  • 2,5 dl. fløde
  • 2,5 dl. hønsefond
  • Salt/ friskkværnet peber
  • Olivenolie
Tilbehør
  • Ris
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter posens anvisning.
  2. Bruger du kyllingebrystfilet, skærer fileterne halve. Stil til side.
  3. Rens svampene og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint. Hak salvie groft.
  4. Varm olivenolie op på en pande og brun svampene indtil de er gyldne. Tag dem af panden og stil til side.
  5. Brun herefter kyllingestykkerne på begge sider. Tilsæt smør, hvidløg og salvie og svits det i et minuts tid. Tilføj herefter fløde og hønsefond.
  6. Lad det koge ind til ca. 2/3 dele, så det bliver en cremet sauce. Det tager omkring 15-20 min.
  7. Smag til med salt og peber lige inden servering.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: