Selleri-rösti

 selleri rosti

Nemme og sundere pandestegte rösti af knoldselleri og gulerødder

Rösti består primært af revede grøntsager og æg. Typisk vil det være kartoffel-rösti men skal det være lidt sundere kan man med fordel udskifte kartoflerne med knoldselleri som et sundere alternativ. Knoldselleri smager helt fantastisk og er en rigtig god erstatning for kartoflerne. For at stoppe madspild, tømme ud i køleskabet el. lign. Så brug gerne de grøntsager du har derhjemme. De fleste grøntsager kan nemlig bruges til at lave rösti.  
Tilberedning af rösti
For at lave rösti kræver det egentlig blot at alle ingredienser røres sammen, krydres og steges herefter i klatter på panden, i lidt olie. Röstierne kan også bages i ovnen, min erfaring er dog at de ikke bliver helt lige så sprøde. Jeg steger röstierne af i olie. Vær opmærksom på at jo mere olie du bruger, jo mere jævnt stegeresultat, da man i princippet ender med at fritere mere end man steger, men ønsker du at spare på olien, kan du godt nøjes med et par spsk. olie på panden.   Sereveringsforslag Server evt. dine selleri-rösti til en gang bøffer, laks el. lign.  

Opskrift på rösti med knoldselleri

Antal: 4-6 pers. Tid: 20 min. Ingredienser
  • 1 knoldselleri
  • 6 gulerødder (kan undlades)
  • 1 løg
  • 3-4 æg (afhængigt af størrelsen på knoldsellerien og om der bruges gulerødder)
  • 3 spsk. krydderurter (jeg anbefaler persille, timian eller kørvel)
  • Salt/friskkværnet peber
  • Olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Riv knoldselleri, gulerødder og løg fint og kom det i en stor skål.
  2. Tilsæt æg, krydderurter, salt og peber. Rør det hele godt sammen.
  3. Varm en pande op med lidt olie og kom klatter af rösti på. (Tip: jeg bruger altid en rund form, kommer lidt af fyldet i og presser det ned, så fyldet bliver presset lidt sammen)
  4. Steg dem gyldne ved middelvarme, på begge sider. Lad dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: