Granola m. kokos og papaya

Granola m. kokos og papaya Granola m. kokos og papaya

Sprød granola med kokosflager, nødder og tørret papaya

Forskellen på müsli og granola er egentlig blot at granola er bagt/ristet ift. Müsli. Ved at bage sin granola bliver den både mere sprød og får en mere karismatisk smag. Granola er, ligesom müsli, helt fantastisk oven på din morgenmad såsom yoghurt eller smoothiebowl og generelt bare som topping din morgenmad, kager o.lign.   Hvilket nødder skal man bruge til granola? Jeg har i denne opskrift brugt en variation af cashewnødder, macadamianødder og valnødder men brug de nødder som du lige har hjemme eller selv, bedst kan lide. Alle nødder kan bruges til granola.   Opbevaring af din færdige granola anbefales ved stuetemperatur og gerne mørkt, i en tætlullet beholder eller syltetøjsglas  

Opskrift på luksus granola med kokosflager, nødder og tørret papaya

Antal: 1 portion Tid: 25 min. Ingredienser
  • 250 g. Havregryn, grov valsede
  • 125 g. Blandede nødder (se tip om nødder længere oppe)
  • 50 g. Kokosflager
  • 1 tsk. Vanilje
  • ½ tsk. Kanel, stødt
  • ½ tsk. Fint salt
  • ¼ tsk. Ingefør, stødt
  • 30 g. sirup (evt. fibersirup, for resultat uden tilsat sukker)
  • 30 g. kokosolie, smeltet
  • 125 g. Papaya, tørret
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 150 grader, alm. ovn.
  2. Hak nødderne groft.
  3. Rør alle ingredienser sammen på nær papaya.
  4. Fordel blandingen på en badeplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 20 min. Rør i granolaen halvvejs.
  5. Køl helt ned og bland herefter papaya i.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: