Croissant med rejesalat

croissant med rejesalat

Croissanter med hjemmelavet rejesalat

Rejesalat kan kommes i det meste brød men der er et eller andet over en god croissant med fyld, som et stykke toastbrød eller lignende, bare ikke kan tilfredsstille på samme måde. Man kan vel egentlig kalde sådan en gang croissant med fyld, for en luksus version af smørrebrødet? At bruge croissanter som ”sandwichbrød” er egentlig en gammel spise som er blevet moderne igen og fyldet kan varieres, alt efter hvad man lige har lyst til – prøv f.eks. også min opskrift på croissant med hønsesalat.   Hjemmelavede eller købe croissanter? Jeg har endnu ikke forsøgt mig med mine egne hjemmelavede croissanter, så jeg bruger stadig købeversionen. Jeg synes dog også at der er nogle ganske udmærkede købe-versioner selvom de selvfølgelig ikke slår en god, hjemmelavet croissant. Vil du selv lave dine croissanter og vil du ikke vente til jeg en gang for bevæget mig ud i at lave en opskrift på croissanterne, så ved jeg at der allerede findes mange gode opskrifter online.   Server croissanterne med rejesalat når frokosten skal være ekstra god eller som en forret (især hvis du skal lave en 80´er menu). Jeg har i opskriften beregnet én croissant med fyld pr. mand - skal det spises som en hovedret, kan man lave lidt ekstra.

Opskrift på croissanter med hjemmelavet rejesalat

Antal: 4 pers. Tid: 10 min.   Ingredienser
  • 4 croissanter (gerne en fornuftig størrelse)
  • 400 g. rejer, drænet vægt (jeg anbefaler kogte og pillede skalrejer)
  • 75 g. hvide asparges (kogte el. fra dåse)
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 4 spsk. piskefløde (kan undlades)
  • ½-1 citron, saften fra
  • ½ bundt dild
  • Salt / friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Bag croissanterne efter anvisning fra pakken og lad dem køle af.
  2. Rør cremefraiche sammen med piskefløde. Smag til med citronsaft og salt.
  3. Vend rejer, kogte hvide asparges og dild sammen med dressingen.
  4. Fordel rejesalaten i de afkølede croissanter og server evt. med lidt frisk dild på toppen.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight