Chilidip, medium styrke

Frikadeller med semi-dried tomater

Gammeldags frikadeller ? med et twist!

Det er faktisk første gang jeg har lavet frikadeller med langtidsbagte, ovntørrede tomater, men det bliver bestemt ikke sidste! Disse søde, lidt seje tomater giver bare lidt ekstra til frikadellerne.

Vi kan nok godt blive enige om at gammeldags frikadeller bare smager godt, men der er så mange smage man kan tilsætte, så man ikke servere det samme om og om igen, så en gang imellem når man lige får en idé, så er det bare med at kaste sig ud i det – Herhjemme er vi i hvert fald blevet vilde frikadellerne, med langtidsbagte, ovntørrede tomater!

Jeg har brugt min helt almindelige grundopskrift på min morfars gammeldags frikadeller, som du også kan finde her.

 

Antal: 15 stk. Tid: 1½ time

Ingredienser

500 g. hakket svinekød (eller svine og kalvefars.)

5 g. salt

2 løg

1 hvidløg

2 æg

½ tsk allehånde

3 spsk mel

1 dl mælk

1 håndfuld, groft hakkede semi-dried tomater (opskriften på mine semi-dried tomater finder du lige her)

salt og peber

Godt med smør (Jeg bruger omkring 100-150 g.)

 

Fremgangsmåde

Farsen røres sammen med salten og stilles derefter til hvile i 30 min.

Riv løg groft ned i farsen, og rør de øvrige ingredienser i. Stil igen til hvile 30 min.

Smelt smørret på en stor pande, form frikadellerne og steg derefter ved middelvarme i ca. 10 min på hver side.

 

TIP!

For at forme nogle pæne frikadeller, har jeg altid et glas vand og en ske, som jeg dypper i vandet (og lige kører på indersiden af min hånd), tager en stor skefuld fars og former med skeen, i hånden.

 

Næste indlæg

Chilidip, medium styrke