Hjemmelavet pesto

Pesto smager bare godt, kan bruges til meget mad og så tager den under 10 min at lave ? whats not to like?!
Senere på ugen skal vi have en pastasalat med pesto (opskrift kommer naturligvis), og derfor tænkte jeg at jeg lige så godt kunne lave min pesto i dag.
Den har allerbedst af at trække ca. 30 min, men kan sagtens spises med det samme.
Antal: 1 portion Tid: 15 min.
Ingredienser
2 dl olivenolie
2 spsk pinjekerner
100 g. fintrevet parmesanost
2 store bundter basilikum (med stilke)
2 fed hvidløg (du kan sagtens nøjes med 1 fed, men vi kan slet ikke få nok af hvidløg herhjemme.)
Salt
Fremgangsmåde
Blend alle ingredienser pånær basilikum, på lav hastighed ca. 1 minut.
Kom basilikum og stilkene med i blenderen, og giv den 20-30 sekunder mere.
Smag til med salt.
TIP!
Pestoen når at sætte sig og blive lidt mere lækker efter 30 min på køl, men kan dog sagtens bruges med det samme