Morfars frikadeller

Hjemmelavet pesto

Pesto smager bare godt, kan bruges til meget mad og så tager den under 10 min at lave ? whats not to like?!

Senere på ugen skal vi have en pastasalat med pesto (opskrift kommer naturligvis), og derfor tænkte jeg at jeg lige så godt kunne lave min pesto i dag.

Den har allerbedst af at trække ca. 30 min, men kan sagtens spises med det samme.

 

Antal: 1 portion Tid: 15 min.

Ingredienser

2 dl olivenolie

2 spsk pinjekerner

100 g. fintrevet parmesanost

2 store bundter basilikum (med stilke)

2 fed hvidløg (du kan sagtens nøjes med 1 fed, men vi kan slet ikke få nok af hvidløg herhjemme.)

Salt

 

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser pånær basilikum, på lav hastighed ca. 1 minut.

Kom basilikum og stilkene med i blenderen, og giv den 20-30 sekunder mere.

Smag til med salt.

 

TIP!

Pestoen når at sætte sig og blive lidt mere lækker efter 30 min på køl, men kan dog sagtens bruges med det samme

 

Næste indlæg

Morfars frikadeller