Hjemmelavet pesto

Semi-dried tomater

I dag stod den på langtidsbagte, ovntørrede tomater. Noget som simpelthen er så nemt at lave og kan spises både til og i meget mad.

Med semi dried tomater er det kun fantasien der sætter grænser for hvad de kan bruges til. (Se evt. min opskrift på frikadeller med semi dried tomater her.)

Hvis man ønsker soltørrede tomater kan man blot lade dem være ude i solen i ca. 2 dage, der vil dog ikke være meget saft tilbage i dem, og det er ikke en mulighed for alle at kunne have dem liggende i solen i et par dage, derfor vil jeg klart anbefale denne opskrift på semi dried tomater, bagt i ovnen.

De er så nemme at lave, og har både bid og saft tilbage

 

Antal: 1 portion Tid: 2 timer

Ingredienser

500 g tomater

2 tsk hakket timian

½ tsk sukker

Olivenolie

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Skær tomaterne i halve (hvis større tomater, skær evt i kvarte) og læg dem på en bradepande med non-stick papir, med skæresiden op ad.

Overhæld med lidt olivenolie.

Drys salt, peber, sukker og det hakkede timian over. Forsøg at gør det ensartet.

Stil i ovnen ved 150 gr i 1,5-2 timer, til de har den ønskede konsistens.

Hæld dem på et rent glas og opbevar på køl indtil brug. Kan holde sig på køl i ca. en måned.

 

TIP!

Jeg har brugt cherry tomater til denne opskrift, men du kan i princippet bruge alle slags. Blot husk at jo større tomaterne er, jo længere tid skal de bages i ovnen.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet pesto