Spinatvafler med stenbiderrogn og creme fraiche dressing

Mini tærter med bær, chokolade ganache, krystaliseret hvid chokolade og vaniljecreme

Antal: 12 stk Tid: 1½ time

 

Ingredienser

Mørdej

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g blødt smør

1 æg

½ vanilestang

 

Vaniljecreme

2 æggeblommer

4 spsk sukker

1 vaniljestang

2 spsk majsstivelse

3 dl sødmælk

3 dl fløde

 

Kystaliseret hvid chokolade

75 g hvid chokolade, god kvalitet

100 g sukker

½ dl vand

 

Chokolade ganache

50 g chokolade, god kvalitet

½ dl fløde

200g blandede bær

Citronmelisse

 

Fremgangsmåde

Mørdej
Skrab kornene fra ½ vaniljestang, og bland med flormelis.
Bland hvedemel, vaniljemelis og smør til en smuldre dej. Dejen kan også laves på foodprocessor.

Tilsæt æg og saml til en fast dej. Den må ikke være for tør.

Pak dejen ind i film eller bagepapir og stil på køl 30 min.

Rul dejen ud på et bord, med lidt mel. Brug en udstikker som er ca. 1 cm større i diameter, end dine tærteforme. Sørg for at pres dejen godt ud i kanterne på formen.

Bag tærterne ved 190c i ca. 5 min. Lad tærterne køle af inden de tages ud af formene.

 

Chokoladeganache 

Varm fløden op i en tykbundet gryde.
Tag af varmen og bland chokoladen i. Rør indtil cremen bliver glat og ensartet.
Smør et godt lag på de afkølede tærter.

 

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog mælk og kornene fra vaniljestangen op under omrøring.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Vend maizena i.

Hæld den varme mælk i æggemassen, lidt ad gangen og pisk samtidig. Hæld til sidst hele blandingen tilbage på gryden og giv et opkog indtil cremen har fået den ønskede konsistens. Husk at rør kraftigt under opkogningen, så den ikke brænder på. Lad køle helt ned, gerne i køleskab.

Pisk fløden til en let flødeskum og vend den i vaniljecremen.

Kom vaniljecremen på en sprøjtepose og fordel på kagerne.

 

Krystaliseret hvid chokolade

Smelt chokoladem over vandbad. Tag gryden af varmen så snart chokoladen er smeltet.

Kog sukker og vand op til 145c.
Hæld sukkermassen i chokoladen under omrøring. Bliv ved med at rør indtil der kun er krystaller tilbage.

Anret tærterne med bær, citronmelisse og krystaliseret hvid chokolade.

Næste indlæg

Spinatvafler med stenbiderrogn og creme fraiche dressing